Семейството на излекуван димитровградчанин благодари за подкрепата

Семейството на Илиян Танев от Димитровград, лекуващ от аневризъм в мозъка поиска да благодари за подкрепата и помощта, която множество хора и институции са им оказали в трудния момент. Историята на младия мъж ви разказахме още през юни месец 2014 година. Тогава съпругата на Илиян разпрати отворено писмо до различни институции, медиите и гражданите.

Нужни за лечението бяха близо 22 000 лв. и три животоспасяващи интервенции. Към днешна дата те са преминали успешно във ВМА -София, като последната е била 8 март тази година. За да се наберат непосилните за семейството средства  бе организирана кампания, игра се общоградско хоро, имаше и концерт, поставени бяха и кутии в търговски обекти.

В писмо до Dimitrovgrad.bgvesti.net семейството на Илиян поиска да благодари на всички, които са им помогнали. Побликуваме го по-долу:

"Добри и отзивчиви, мили приятели, адресирам ви това писмо с благодарност, която дори не мога да опиша. Аз съм Велислава Желязкова и преди 2 години и половина протегнах ръка към вас за помощ. Моят мъж и баща на детето ми беше диагностициран с Артериовенозна малформация от ВМА - София и имахме нужда от непосилната за нас сума от 21 600лв. за животоспасяваща интервенция.

С пълната подкрепа от Община Димитровград, местния бизнес и медиите, аз се обърнах към вас в отворено писмо, което разказа нашата история. А вашата помощ не закъсня – с отворената дарителска сметка и кутиите в хранителни магазини и на публични места в града, всеки ден малко по малко шансовете ни за спасение на Илиян се увеличаваха.

В края на 2015-та година ни откри един истински ангел - Миглена Бинева, която организира благотворителен концерт в спортна зала „Младост”, където успяхме да съберем сумата от 6 хиляди лева и с това сумата беше успешно събрана. Резултатът - операцията се състоя на 08.03.2017г. и завърши успешно, давайки пълни шансове за живот на Илиян Бойков Танев.

В трудните моменти приятелската подкрепа е най-важна, а вие точно такава ни дадохте... дадохте ни и сила, надежда, вяра! Вяра, че доброто побеждава, че заедно можем много – можем дори да спасим един човешки живот, а с него и цяло едно семейство.

Семейството на Илиян, Велислава и Ивелин ви благодари от сърце!

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини