Купуването на гласове се активизира из цялата страна

Кандидати за народни представители са замесени в купуването на гласове за изборите, които предстоят в неделя, съобщиха МВР и прокуратурата, цитирани от "Сега".

Всички заподозрени обаче са с имунитет срещу наказателно преследване и не могат да бъдат нито разследвани, нито подслушвани без разрешение на Централната избирателна комисия (ЦИК).

В депутатските листи в Монтана има регистрирани кандидати, които са били обект на проверка от полицията за купуване на гласове, съобщи директорът на областната дирекция на полицията Иван Антонов, цитиран от "Дарик".

"С наближаването на изборите оперативната обстановка става по-сложна и броят на сигналите за нарушения расте", добави министърът на вътрешните работи Пламен Узунов, който беше на посещение в Северозападна България.

На тел. 112 са получени 10 сигнала за изборни нарушения в Лом, Монтана и Берковица и въз основа на тях са съставени предупредителни протоколи. По един от случаите е образувано разследване.

За тира, натоварен с хранителни продукти за избиратели, който беше хванат в Добрич в сряда, засега няма обвиняеми. "Стоката обаче е била получена от кандидат-депутат "от определена партия" съобщи пред "Фокус" окръжният прокурор на Добрич Пламен Николов.

От прокуратурата не пожелаха да кажат коя партия е смятала да подкупва избирателите си с храни, но Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор, подсказа, че политическата сила е "агитирала" по същия начин и в Пазарджик.

Риск от натиск върху избирателите беше регистриран и в Хасково. Там полиция и жандармерия завардиха входовете и изходите на ромския кв. "Република", съобщи Haskovo.net.

В началото на седмицата в Благоевград служебният премиер Огнян Герджиков даде да се разбере, че търговията с гласове вече е започнала. Затова било създадено и специално звено за противодействие на изборната търговия.

При всички избори досега купуването на гласове е минавало почти безнаказано - най-много с условни присъди, които се броят на пръсти, припомня "Сега".

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ма
    МАЯ
    2 0
    10:32, 25 мар 2017
    Да вярно и в хасково турските партии дават 50 лв на глас разбрах а българските по 40 лв
  • 2
    Че
    честни сини очи
    1 0
    10:42, 25 мар 2017
    Така е. партиите, които имат пари купуват, а тези които нямат се нядяват на демокрацията и трезвата мисъл на гражданите. От екрана всички са много честни и мислят само и единствено за нас, но на практика...
Последни новини