Червен дъб вместо кипарис засаждат в Алеята на новия живот тази година

Дръвчета червен дъб вместо кипарис ще бъдат засадени тази година в Алеята на новия живот в парк "Марица" на 9 април, неделя. Инициативата е традиционна за Димитровград от седем години насам и се провежда винаги на Цветница. Промяната е заради 70- годишнината на Димитровград, която ще бъде отбелязана през септември.

Досега младите семейства с деца, родени през последната една година засаждаха кипарис. Част от дръвчетата изсъхват, показва практиката в годините, а една от причините е недостатъчна грижа. За първа година родителите могат да засадят дървото не в Алеята на новия живот, а в избрано от тях междублоково пространство, за да се грижат за него.

Малко над 100 са заявките за участие в инициативата на Цветница тази година. Половината от тях са за място, предпочетено от родителите. Засаждането ще започне в 10:00 часа. Герои от популярни детски филми отново ще зарадват димитровградските деца в парк "Марица" в неделя. Там ще  бъдат Миньон  и Олаф от "Замръзналото кралство", информират от Общината.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ha
    Harry
    1 -2
    17:35, 5 апр 2017
    Миналата година всички дръвчета издъхнаха,за което благодарим на тъпия ни кмет.Имаше снимки, балони приповдигнато настроение и дотук.Изпраха паричките с калпави дръвчета ,и набор 2015-2016 остана без нито едно дръвче.Може би алеята трябва да се казва Алеята на изсъхналите дръвчета!

Още новини

Последни новини