37-годишна жена се нуждае от средства за лечение в Германия

    37-годишната Камелия Ставрева спешно се нуждае от 15 000 евро за операция в Германия. Жената е родом от Димитровград, тук завършва ПМГ „Иван Вазов“. От 2005 г. се премества в Бургас заради работа. Там е сама и живее под наем. 

    Здравословните проблеми за Камелия започват през 2014 г. Направена й е операция на лявото коляно заради двукратна луксация на капачето. Въпреки интензивната рехабилитация след интервенцията жената не успява да раздвижи крака си, губи баланс и не може да пази равновесие. Шест месеца по-късно състоянието й се влошава драстично. От направената електромиография на долни крайници и ядрено магнитния резонанс на гръбначния стълб се вижда, че има неврологични увреждания и дискова херния.

    Лекарите в България не стигат до единно мнение и комплексен план за лечение. Затова през септември 2016 г. със собствени средства и помощ от приятели жената заминава на консултация в клиника в Хайделберг, Германия. Специалистът препоръчва операции на двете коленни стави. Клиниката обаче, не работи с формуляр S2 и по тази причина НЗОК не може да заплати лечението. След проведените консултации с германски лекари става ясно, че необходимата сума е 15 000 евро и е непосилна за близките й.

    Камелия не може да разчита на сериозна финансова помощ от близките си. Майка й е починала, а баща й е пенсионер и живее в Димитровград. Има брат, който се намира във Варна със семейството си.

    37-годишната жена продължава да работи, макар и да се придвижва трудно. До работното си място стига с колегите, които я вземат и връщат с кола. Разчита на помощ и от приятели. До момента средствата, набрани за лечението й са по-малко 10 000 лв.

    Всеки, който иска да помогне на Камелия, може да го направи чрез дарителски SMS на номер 17 777 с текст на латиница DMS KAMELIA на цена 1 лев.

    Средства могат да бъдат преведени и на банкова сметка:

    Райфайзенбанк

    BG08RZBB91551007583257

    BIC RZBBGSF

    Камелия Атанасова Ставрева

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини