Оборудваха димитровградските градини с модерни въздухопречистватели

    15 броя овлажняващи въздухопречистватели получиха 11 детски градини в община Димитровград. Модерните съоръжения са дарение от Ротари клуб - Димитровград и са на стойност 28 022 лв. Средствата са набрани от местните ротарианци по време на традиционния благотворителен бал през март месец.

    Символично дарението бе предоставено днес в димитровградската градина "Райна Княгиня". Там има поставени два овлажнителя. Тяхната цел е да пречистват праха и микробите в затворени помещения, като по този начин се грижат за здравето на децата. Съоръженията са мобилни, имат шестстепенна пречиствателна система, която улавя и премахва микробите в рамките на два часа.

    Кметът Иво Димов, който присъства на дарението  допълни, че въздухопречиствателите се грижат и за преодоляване на проблема с асмата, който е често срещан сред малчуганите в последните години. Системата успява да неутрализира и полените във въздуха. Градоначалникът благодари на Ротари клуб за поредната реализирана добра кауза за града.

    Президентът на Ротари клуб -Димитровград Благой Балутев посочи, че през 2017 г. местната структура празнува 15 години от основаването си. През годините за различни инициативи в града и общината са били дарени над 400 000 лв., посочи той.

    Малчуганите от градина "Райна Княгиня" бяха подготвили кратка програма, която представиха пред гостите от Ротари клуб и Община Димитровград.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини