Плеймейтка разгневи маорите в Нова Зеландия с гола фотосесия

Плеймейтката Джейлийн Кук се качила на планински връх в Нова Зеландия и се снимала за Instagram. На снимката е по шапка, ръкавици и спортни обувки, почти с гръб към камерата. Почти 14 хил. харесвания събрала за следващите няколко денонощия снимката, но не и от маорите. Голото дупе на красавицата лъснало на свещена за тях планина.

Маорите не приели добре голата фотосесия на планината Таранаки. Техен говорител е направил изявление, че постъпката на Джейлийн е израз на неуважение към това специално място.

"Все едно някой да се щракне гол пред "Свети Петър" във Ватикана. Местата са свещени и това би било ужасно неподходящо. Хората могат да кажат, че това са само камъни, но те са ценни", казва Денис Нгауар.

Коментаторите в Instagram обсипаха Кук с обиди, наричайки я културно нечувствителна.

Тя отговаря, че е била почтителна по време на 12-часовия поход, който предприела с приятеля си и дори е изучила скалата преди изкачването. "Удивително е какво можете да постигнете с насърчаването и подкрепата на партньора си!" , пише тя в Instagram.

"Вие сте наясно, че всички сме родени голи и сме единственото животно, което има проблем с това. Не виждам планината да носи дрехи", пише друг коментатор.

Явно отстоявайки правото си на голота, плеймейтката все още не е отстранила снимката.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини