От Димитровград са най-младият и най-възрастен участник в международно ретро рали

    Димитровград бе една от спирките на 7-ото издание на Международно рали за ретро и класически автомобили "Марица`2017". Димитровградчани имаха възможност да разгледат на паркинга на новата Автогара 14 класически и ретро коли. Сред тях бяха марки като Мерцедес, Ситроен, Ягуар и др., дори популярният  от социалистическото минало Москвич.

    Отличени бяха и димитровградските представители, които се включват в ралито за шеста поредна година. Това са Петко Вълканов и неговата внучка Петя, която му е навигатор. Те са най-възрастният и най-младият участник в рали "Марица".  Петко участва със своя CITROEN от 1970 г. Сподели, че много от днешните производители на коли се учат от новаторството на марката по отношение на фарове, хидравлика и др.. В марката Петко се вклюбва още през 70-те години на миналия век, когато се сдобива с първата си кола.

    Най-старата представена кола в Димитровград бе STUDEBAKER от 1937 година, която е собственост на един от организаторите на ралито Дончо Дончев. Той разказа как протича надпревата на територията на трите държави - България, Турция и Гърция и какво включва състезателната част.  Въпреки, че колите не са много маневрени, все пак има надпревата за време, поясни Дончев.  На път за различните спирки организаторите избират подходящи отсечки, съобразени с възможностите на автомобилите.

    Кметът Иво Димов посрещна участниците в ралито и сподели, че това е една чудесна инициатива, която се организира за 7-ма поредна година. Димов връчи на организаторите плакет и подаръци на всеки един от участниците. а те от своя страна му дадоху купа.

    Още снимки - разгледайте на Фейсбук страницата ни!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Коментари в сайта

    Последни новини