Отличиха най-активните читатели на детски книжен празник в СУ "Любен Каравелов"

    Детски книжен празник организираха днес в Средно училище "Любен Каравелов" - Димитровград.  По инициатива на читалище "Христо Богев" там гостува Валентина Стоева от фондация "Насърчаване на четенето на детски книги". През отминаващата учебна година децата и преподавателите им от началните класове на СУ "Любен Каравелов" активно се включиха в инициативите на фондацията, която реши да ги поощри и подкрепи в това начинание.

    "Дойдох да ви поздравя затова, че прочетохте много детски книжки, което е повод за гордост - продължавайте все така", поздрави каравеловци Валентина Стоева. Пред нея малчуганите от първи, втори и трети клас положиха клетва, че ще четат книги и през лятото, но и ще се забавляват много.

    Гатанки и въпроси, свързани с любими детски книжки, развален читателски телефон , награди и много забавление включваше презника в двора на училището. На финала бяха отличени супер читателите от 3 а и 3 б клас, активни участници в Национална читателска щафета, конкурса "Бисерче вълшебно" и "Пътуващото сандъче с книги".

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини