Читалището в село Радиево с първи "Почетен знак на Община Димитровград"

Първият „Почетен знак на Община Димитровград” ще получи читалището в димитровградското село Радиево. Според приетата Наредба за символиката и отличията в община Димитровград, такъв знак ще бъде връчен на културното средище по повод 90 години от основаването му.

Това решиха днес общинските съветници с таен вот по време на своето редовно заседание в зала "Гросето". При гласуването не участва съветникът от БСП Бончо Димитров, който декларира, че е в конфликт на интереси, тъй като представлява читалището.  В рамките на гласуването по тази точка местният парламент утвърди и вътрешни правила за удостояване с отличието. 

Читалище "Събуждане 1927" в село Радиево получава знака за активната си дългогодишна дейност.  Предложението идва от граждански инициативен комитет, представляван от секретаря на читалището Ирина Делева, в който участват 112 души.

Както писахме, отбелязването на годишнината в радиево започва на 26 май когато в салона на читалището ще се проведе тържествено събрание с отчет за дейността и презентация.
 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини