Голямата награда на конкурса "Златен извор" отиде в Панагюрище, "Слънчогледите" с отличие за авторска песен

    ВГ "Звънче" от Панагюрище стана носител на купата за цялостно представяне в 17-ото издание на Националния конкурс за детска забавна песен на фолклорна основа "Златен извор". Той се състоя днес в салона на ОДТ "Ап.Карамитев"  в Димитровград и бе с участието на над 200 изпълнители от различни школи в страната.

    Купата на кмета Иво Димов завоюва ВГ "Приста" - Русе, а наградата  "Димитровградско откритие"  отиде при Ива Ичевска от "Арт Войс център" - Пловдив. Организаторите от Община Димитровград и ОП Детски и младежки център  връчиха и призове за песен с нов аранжимент и за нова авторска песен.

    В първата категория отличието отиде при ВГ "Харманлийски славей" и ръководителят му Ангел Жеков. Третото място тук спечели Цветелина Димитрова от ВГ "Слънчогледи", която изпя "Садила мома" с аранжимент на Димчо Делев.  Формацията с ръководител Стефан Статев завоюва първа награда и при вокалните групи. 

    В категорията за нова авторска песен "Слънчогледите" взеха трета награда с песента, носеща името на конкурса - "Златен извор". Автор е Стефан Статев, а аранжимента е направил отново Димчо Делев.  Имаше и много индивидуални отличия за димитровградските изпълнители от формацията.  

    Наградата за най-млад изпълнител в "Златен извор" 2017 спечели ВГ "Звънче" от Хасково. Отличията на победителите връчиха Снежана Петкова и Боян Митев, който бяха част от журито на тазгодишното издание на "Златен извор".

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини