Полицията отказа Банкси от акция срещу Мей преди изборите

Два дни преди парламентарните избори във Великобритания уличният артист Банкси оттегли предложението си, отправено към избирателите, след оплаквания в полицията

В социалните мрежи той предложи на избирателите да им прати своя рисунка в замяна на снимка от бюлетината, от която да стане ясно, че са гласували срещу консерваторите на британския премиер Тереза Мей. 

На рисунката се вижда момиченце, което гледа как се отдалечава топка с цветовете на знамето на Великобритания, символизираща според анализатори трудностите и разделенията в страната в разгара на процеса за Брекзит. 

Банкси беше казал, че офертата му е в сила за избирателите, живеещи в няколко избирателни участъка на Бристол, Източна Англия, откъдето е родом.

След като обаче полицията получи много оплаквания и започна разследване, творецът бе принуден да се откаже от предизборното предложение.

"Незаконно е за избирател да приема или да е съгласен да приеме подарък срещу гласа си", подчерта полицията в акаунта си в Туитър. Тя предупреди, че нарушителите могат да бъдат глобени.

Банкси е митичен уличен артист. Неговите произведения са известни в цял свят със социалната си насоченост.

Същевременно британски букмейкъри обявиха, че залагат на победата на партията на Тереза Мей в изборите, предаде Франс прес. Букмейкърската къща Ладброукс прогнозира победа, която ще позволи на консерваторите да преминат от сегашното си мнозинство от 17 места до мнозинство от 70 места. Конкурентната букмейкърска къща Уилям Хил залага на по-скромен за консерваторите резултат - мнозинство от 40-50 места.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини