Влагаме 200 млн. лева в реставрация на културно-историческо наследство

Можем да създаваме устойчив туризъм в България. Това заяви на брифинг в курортния комплекс "Златни пясъци" заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на ОПРР Деница Николова.

Тя отбеляза, че устойчивият туризъм е вследствие от множество усилия на различни заинтересовани страни – на частния сектор, държавата, местната власт, предаде "Фокус". „Заедно и обединени да успяваме да постигнем по-голям ефект и по-голяма видимост за България от гледна точка на нашия туризъм и това, което предлагаме като туристически продукт и услуга - в тази връзка Министерството на регионалното развитие и благоустройството подкрепя с всички възможни сили всяка една инициатива, която касае развитието на туризма в България.

Немалко направихме в последните години по отношение на културно-историческото наследство и това да покажем, че България е видима със своята история и е на трето място по културно-историческо наследство в Европа. Средствата, които отделихме в размер на 247 млн. лева за обновяване на 145 туристически атракции на територията на страната, показаха своя видим ефект и върху туризма, и върху това да имаме все повече туристи, които са насочени към културния туризъм на страната, а не просто да посетят един обект и да изкарат една хубава почивка“, заяви зам.-министър Николова.

Тя добави, че министерството ще продължи да работи в тази посока, като се предвижда в периода до 2020 година да бъдат вложени още 200 млн. лева в развитието на туризма от гледна точка на обновяване и консервация на културно-историческо наследство на територията на България. „Много се радвам, че с местната власт можем заедно да развиваме и курортния комплекс, но и целия регион, с подкрепата на различни инвестиции и с ресурса, с който разполагаме за допълнително развиване на инфраструктурата и подпомагане на процеса, да направим по-видим курорта и по-лесно достъпен най-вече. 

Даваме своите усилия в това да подобряваме транспортните връзки, пътната инфраструктура, влагаме усилия в това да се преборим и с различните природни дадености на региона от гледна точка и на свлачищни процеси“, заяви Деница Николова. Във връзка с годишнината на курорта тя пожела успешен сезон, а всеки следващ да бъде по-добър от предходния.

 

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини