Кмет забрани пилешкото в детските градини, било опасно

Община Сатовча забрани от 1 юли пилешкото месо в детските градини. По заповед на кмета Арбен Мименов децата се хранят с телешко, риба и зеленчуци.

От миналата градина в детските заведения в Сатовча са забранени колбасите, а сега в обедното меню на децата вече няма да присъства и пилешката супа. 

Готвачката в една от забавачките в Община Сатовча Надие Арнаудова обясни пред bTV, че е приготвила зеленчукова постна супа и печени на фурна кюфтета с гарнитура от домати и краставици. Тя посочи, че в кухнята ще заменят пилешкото и пуешкото месо с телешко и повече плодове и зеленчуци. 

Прочел съм достатъчно и съм констатирал, че на този етап пилешкото и пуешкото месо са опасни за здравето на децата. По моя лична преценка смятам, че това месо е опасно за здравето на децата и го спирам”, заяви кметът на Сатовча Арбен Мименов. 

Родителите са уведомени за новото меню. Една от майките сподели, че е напълно съгласна с решението на кмета, тъй като пилешкото месо "вече е пълно с химии". 

Освен за здравето на тялото, в градината се грижат и за здравето на детската кожа. Преди всяко излизане на двора персоналът маже децата със слънцезащитен продукт, с какъвто са снабдени всички групи.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Я
    я
    0 0
    23:50, 11 юли 2017
    Е това е кмет. Направеното е правилно. Пилетата са пълни с химии за да се подуват по бързо и да има по-голяма печалба. То и другото месо е такова но пилетата са върха на химическата промишленост
Последни новини