И днес слънчево, но температурите - надолу

Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Преди обяд временни увеличения на облачността ще има на места в източната половина на страната. След обяд, главно над планините, ще се развива купеста облачност и предимно в Югозападна България ще има краткотрайни валежи, на отделни места с гръмотевици, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Температурите ще продължат да се понижават, като максималните ще бъдат между 27 и 32 градуса, в София – около 27.

Над Черноморието в сутрешните часове ще има по-значително увеличение на облачността, което през деня ще намалее. Ще духа умерен до силен североизточен вятър, който след обяд ще отслабва. Максималните температури ще са 24-26 градуса, на морската вода - между 23 и 26 градуса.

Над планините ще преобладава слънчево време. Преди обяд в източната половина, а след обяд в масивите в западната ще има временни увеличения на облачността. Главно в масивите от Югозападна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, които ще продължат и през нощта срещу събота. Максималната температура на 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра – около 15°.

 

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини