Взрив в лондонското метро (видео)

Британската полиция разследва инцидент в лондонското метро, при който е имало слаб взрив. Един човек е с изгаряния по лицето, предаде Би Би Си. Други медии на Острова предават, че има много ранени, при експлозията, което полицията определя като терористичен акт.

Експлозията е избухнала във влак на станция „Парсънс Грийн“, Западен Лондон. Според телевизия Скай нюз взривът е бил сравнително слаб, но е избухнала паника.

На мястото са изпратени парамедици, екипи на полицията и пожарната. Сигналът е подаден около 8.20ч. местно време.

Операторът на лондонското метро съобщи, че влаковете по цялата линия са спрени, предаде Асошиейтед прес.

Снимки в социалните мрежи показват бяла пластмасова кофа, поставена в плик от супермаркет, но по нея няма особени щети. Вагонът също видимо не е повреден отвътре. Около подозрителния предмет обаче са разпръснати лични вещи на пътници.

Посолството в Лондон е отправило запитване към местните власти за пострадали български граждани при инцидента в метростанция „Парсънс Грийн“ в британската столица от тази сутрин. Към този момент полицейските власти не съобщават допълнителни детайли за инцидента, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР).

Към 12 часа българско време няма информация за жертви при инцидента.

Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурните телефони на посолството в Лондон: + 442075813144 и + 442075849400 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ne
    Nemesis
    1 -2
    14:47, 15 сеп 2017
    и в Кърджали падна торба с тютюн

    добра снимка, благодаря !
Последни новини