Международен съдия – в журито на фестивала „България танцува“ тази година

    Вече е извесно журито на 12-ото издание на националния танцов конкурс „България танцува“. Той ще се проведе в Димитровград от 27 до 29 октомври 2017г. Мястото е Спортна зала „Младост“.

    За пръв път тази година в журито ще има международно участие. Тук ще пристигне международният съдия Небойша Веселинов, който е и зам. председател на танцовата федерация на Сърбия. Очакват се и двама представители на Турция да са сред оценяващите, сред тях и професор от университета в Анкара.

    Част от журито ще бъде отново примабалерината д-р Диляна Никифорова, професорът от БАН Анелия Янева, хореографът Хикмед Мехмедов и солистът на Софийската опера и балет Никола Хаджитанев.

    Танцовият фестивал тази година е посветен на 70-годишнината на Димитровград. Предвидено е купата на кмета на Димитровград тази година да бъде връчена за танцово изпълнение, свързано с изграждането и историята на нашия град.

    Отново ще бъдат раздадени и 9 стипендии на Министерството на образованието, които са за индивидуални изпълнители в четвърта възрастова група. Организаторите от Общински танцов център „Галаксико“, Община Димитровград и Министерството на културата имат амбиция да осигурят още 3 стипендии за танцьори във възрастовата група 5-8 клас.

    Продължава набирането на заявки за участие във фестивала от клубове, формации и читалища от цялата страна. И тази година се очаква рекорден брой участници, поясняват организаторите.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини