Бойко Борисов: Няма да искаме импийчмънт на президента /обновена/

Няма да се иска импийчмънт на президента Румен Радева, категоричен е премиера Бойко Борисов. На извънредна пресконференция той посочи: Не, няма да искаме импийчмънт, защото смятаме, че колкото опасно е да падне кабинет, толкова е опасно да падне и президент. Това означава катаклизъм, нестабилност. Аз съм добронамерен спрямо президента. “

Дали има криза в организационната част на партията, Борисов посочи, че неговата задача е да има диалог с кабинета на Президента, а Цветанов да пази партийните редици и добави относно дразгите между ГЕРБ и БСП в парламента: Казвам им – не ги гледайте, не ги слушайте от БСП. Ние си имаме план, имаме си програма и вътрешни и във външната политика. “. На въпроса дали ще разговаря с президента Румен Радев по „мъжки“, Борисов отговори: Мъжките разговори ги оставям на Нинова. Със самолетите парламента ще се търси друго решение.

Президентството има първа цигулка в лицето на Румен Радев и моя Кабинет си има първа цигулка в мое лице. Двете цигулки, поне според мен, свирят в еднаква тоналност за доброто на България. Беквокалите Йончева, Нинова, Цветанов, имат други функции в парламента и ние не трябва да следим техните изяви, нека оставим и неговите и моите певци и свирач, за да няма ние междуинституционални проблеми. “, отговори премиерът Бойко Борисов на закачлив въпрос, в нюанса на изказването на Румен Радев преди два дни, че се надява Борисов да озапти беквокалите си в парламента.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини