Nokia скоро закриват услугата си Mosh

Reuters информират, че Nokia в близко бъдеще ще закрият стартирания преди около две години сайт MOSH, на който потребителите могат да публикуват съдържание, достъпно за гледане или изтегляне от други посетители на сайта. Причините за решението на финландската фирма са няколко - преди всичко тя сега разработва и лансира услугите от портала Ovi, като през май се очаква да стартира онлайн магазинът за приложения и MOSH вероятно ще бъде интегриран с него. Вероятно същата съдба ще очаква и услугата за уиджети WidSets. Според източника, вероятно Nokia с обединяването на малките услуги в по-голяма ще заложат на изцяло платено разпространение и ще имат по-голям контрол върху качваното там съдържание.

Mosh за времето на съществуването си донесе на Nokia немалко главоболия - няколко от големите музикални издателски фирми заплашиха фирмата с дела заради свободното споделяне там на незаконни MP3-ки, а поради липсата на контрол там често бяха достъпни и порнографски видеоклипове. Същевременно услугата се радваше на нелоша популярност - броят на изтеглените от него файлове по официална информация е надминал 137 милиона.

Засега липсва официално съобщение от Nokia за точната дата на прекратяването на достъпа до услугата, но вероятно това ще стане към края на този месец.
Източник: tehnozona.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини