Димитровград посреща 1 000 танцьори в зала "Младост"

    Над 1 000 е общия брой на участниците в 12-тото издание на националния танцов конкурс „България танцува“. Той започва днес в Спортна зала "Младост" в Димитровград и ще продължи до 29 октомври включително.

    Програмата стартира днес от 9.30 ч. със солови изпълнения в трите направления - класически балет, характерни и съвременни танци. Близо 40 са колективите, заявили участие в конкурса. В трите състезателни дни ще бъдат представени над 400 танца. Официалното откриване е утре, 28 октомври от 13 часа.

    За първи път тази година журито е с международно участие- международният съдия Небойша Веселинов, който е и зам.-председател на танцовата федерация на Сърбия, Тургут Хурт от университета в Анкара и Шемси Хюсел от Международната асоциация по опазване на световното танцово наследство.

    Председател на журито отново е проф. Хикмед Мехмедов, а в състава са примабалерината д-р Диляна Никифорова, професорът от БАН Анелия Янева и солистът на Софийската опера и балет Никола Хаджитанев.

    12-то издание на конкурса е посветено на 70-годишнината на Димитровград.  Голямата награда - купата на кмета на Димитровград тази година ще бъде за танцово изпълнение, свързано с изграждането и историята на града. Отново ще бъдат връчени и стипендии за индивидуални изпълнители. Входът за конкурса "България танцува" е свободен.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини