Бенефис на "България танцува": Анабела Крумова се раздели с "Галаксико"

    Своя бенефис имаше днес възпитаничката на Общински балетен център "Галаксико" Анабела Крумова по време на официалното откриване на националния танцов конкурс „България танцува“ в зала "Младост". Анабела се раздели с ръководителя на формацията Тихомир Митев и с останалите членове на "Галаксико" по един емоционален начин. Да подкрепят момичето пристигнаха и бивши възпитаници на балета като Ясмин Кирилова и Ивайло Янев. 

    Анабелла е отдала 12 години от своя живот на танците, тя е новител на много награди и титли от национални и международни състезания. От Тихомир Митев тя получи почетен знак и благодарствена грамота. Изключително развълнувана тя сподели, че за пръв път в историята на бенефиса няма да танцува, но избра песен, с която да поздрави с танцьорите от балета и своя ръководител. "Всъщност няма да се сбогуваме, защото в някой слънчев ден ще пием кафе и ще си спомняме за този момент, защото животът е един момент", сподели момичето.

    Преди бенефиса се състоя и откриването на танцовия конкурс. Прозвуча химна на България, а към присъстващите се обърна зам.председателят на Общинския съвет Юлиян Семерджиев, който пожела успехи на участниците.  За първите години от 12-годишната история на "България танцува" си спомни гланвият инициатор Тихомир Митев и благодари на всички, отдали своята помощ и подкрепа за реализирането на конкурса.

    Връчени бяха и 9 държавни стипендии на Министерството на образованието, които са за индивидуални изпълнители в четвърта възрастова група. Част от тях получиха възпитаници на националното училище по балет.

    Представено бе и журито на конкурса, което тази година e с международно участие. В него влизат международният съдия Небойша Веселинов, който е и зам.-председател на танцовата федерация на Сърбия, Тургут Хурт от университета в Анкара и Шемси Хюсел от Международната асоциация по опазване на световното танцово наследство. Танцьорите оценяват още примабалерината д-р Диляна Никифорова, солистът на Софийската опера и балет Никола Хаджитанев и професорът от БАН Анелия Янева.

    Отличие под формата на торта получи и най-малката танцьорка, участваща в конкурса - 5-годишната Мария от балет "Алегро"- Хасково. През днешния ден бяха наградени и дуетните изпълнения на участниците. Утре "България танцува" приключва, като ще бъдат обявени победителите при формациите и ще бъде връчена купата на кмета Иво Димов.

    Още снимки от откриването на "България танцува" - вижте на Фейсбук страницата ни!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини