Безплатни прожекции на филми стартират в Димитровград през ноември

Димитровград е 8-ия български град, който се включва в мрежата на КинеДок. Тук ще бъдат прожектирани напълно безплатно филми, дело на професионалисти от 8 държави.
Първата прожекция ще бъде в Дом- музей "П.Пенев" на 7 ноември от 16:00 часа. 

Тогава ще бъде показан полския документален филм „Кралицата на тишината“. Лентата разказва за 10-годишнo глухо момиче от незаконна ромска махала. То намира кутия с DVD-та от Боливуд на боклука. Увлича по облеклото и танците на жените от индийските филми. Филмът е разказ на това как детето оцелява в в трудните житейски условия.

Предстои да се уточнят датите и на останалите прожекции в Димитровград. Начинанието е подкрепено от местното дружество на журналистите.

 КинеДок е инициатива Activist38 с подкрепата на Подпрограма МЕДИА на Програма „Творческа Европа“ на ЕС, ИА „Национален филмов център“, Фонд „Култура“ на Община Варна, Програма „Варна - Европейска младежка столица 2017“ и Национален фонд „Култура“.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ni
    Niko
    7 -2
    13:34, 4 ное 2017
    Безплатен обяд няма. Вместо запознаването ни с „европейски цености и мислене“ да бяхте направили нещо за крайно нуждаещите се. Толкова хора се чудят как ще свъжат двата края ,а предстои и зима! Явно пак има „едни пари “ за усвояване и как да се усвоят ако се дадат като помощи...? Аман от загрижили се „интелектоалци и управници“!
Последни новини