Отличиха 40 алековци, получили максимален брой точки в състезанието "Таралеж"

    40 алековци, получили максимален брой точки в националното състезание "Таралеж", модул "Изкуство" бяха отличени на церемония в училището днес. В него се включиха над 100 ученици от 1 до 4 клас, както и деца със специални образователни потребности. Награди за добрата си работа като преподаватели получиха началните учители  Дарина Петрова, Петя Миткова и Мариана Стоянова, които имат най-много класирани ученици.

    Състезанието е организирано от Асоциацията за европейско образование и култура, със съдействието на Министерството на образованието и науката. През изтеклите години ОУ“Алеко Константинов“ приключва състезанието със златна купа, която се дава за най -много участници с максимален брой точки от всички училища в страната.             

    То се провежда в два тура. Първият включва модулите Изкуство“,  "Общество“, „Природа“, "Български език“, „Математика“ и "Английски език". Вторият тук е комбиниран и в него могат да участват деца, получили максимален брой точки от модулите от 1 тур. Предстои следващият модел  „Таралеж- Общество“, който ще се проведе на 23 ноември, напомнят от училището. 

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини