52 проекта за 70 млн.лв реализирани в Димитровград за близо 6 години

    За последните 10 години в община Димитровград има реализирани проекти за около 100 млн.лв. Това стана ясно по време на среща-дискусия под надслов "Членството в Европейския съюз-осезаемо за всеки" в зала "Гросето" снощи. Форумът бе организиран от Областния управител Станислав Дечев в изпълнение на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз. 

    "В последните мандат и половина, когато аз управлявам Общината реализираните средства по проекти са около 70 млн.лв. Парите са инвестирани в различни сектори от обществения периметър – инфраструктура, култура, социални дейности, туризъм и образование", поясни Димов.

    Отчете, че общо 52 са проектите, по които е работила администрацията в последните близо 6 години. Допълни, че отстрани лесно се критикува - защо точно този проект и защо по този начин се прави. Но в действителност не е така, смята кметът.

    "Зад всеки един проект се крие сериозна работа - той трябва да бъде оформен като идея и документация и да бъде защитен пред съответните органи, които следят стриктно всичко", каза градоначалникът. Според него, изпълнението на един проект е изпълнен с предизвикателства и не се прави с цел да де усвоят едни пари. 

    Община Димитровград работи с всички финансови инструменти за европейско финансиране. Освен по оперативните програми, общината работи и по проекти с териториално сътрудничество, програми по регионална политика и инициативи на Европейския съюз, допълни още Иво Димов.

    Областният управител Станислав Дечев подчерта, че община Димитровград е лидер по реализацията на европейски проекти и поздрави екипа на кмета за професионалната работа. Той представи основните позитиви за страната ни след приемането ни в ЕС и ангажиментите ни по повод Председателството на Съвета на ЕС от януари 2018 година.

    В рамките на дискусията бе представена и изложба от снимки на реализирани проекти в Димитровград. Сред тях Водният цикъл, изграждане на кръговото кръстовище около Водната кула, ремонтът на централна градска част, както и този на дворовете на шест димитровградски училища и др.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      П.
      П.Йорданова
      7 0
      13:00, 8 ное 2017
      Нека щом констатираме хвалебствените цифри да направим констатация за тези 100 000 000 лева (което са наистина страшно много пари) колко се е подобрил начина на живот на обикновените граждани на град Димитровград. Хора кажете с какво се е подобрил вашия начин на живот за 100 милиона лева?
    • 2
      Жш
      жш
      1 0
      13:33, 9 ное 2017
      Отговарям на преждепишещия тук:С нищо !! Просто се усвоиха парите и се направиха някой козметични ремонти и тук и там. Главният булевард "България"е истински пример за това как се прави ремонт за много, много пари и се постигат едни козметични промени с много кичозни елементи. Бетонните пейки могат да влязат в учебниците на УАСГ по нефункционалност и грозота(макар грозатата да е в друга категория)!Не ми се пише , защото тук ще се появят лелките и каките от разни общински фирми и институци и ще започнат да пишат как друг такъв кмет не сме имали! Блажени са вярващите , че със стото
      милиона животът ни се е променил!

    Още новини

    Последни новини