10 °C

52 проекта за 70 млн.лв реализирани в Димитровград за близо 6 години

  За последните 10 години в община Димитровград има реализирани проекти за около 100 млн.лв. Това стана ясно по време на среща-дискусия под надслов "Членството в Европейския съюз-осезаемо за всеки" в зала "Гросето" снощи. Форумът бе организиран от Областния управител Станислав Дечев в изпълнение на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз. 

  "В последните мандат и половина, когато аз управлявам Общината реализираните средства по проекти са около 70 млн.лв. Парите са инвестирани в различни сектори от обществения периметър – инфраструктура, култура, социални дейности, туризъм и образование", поясни Димов.

  Отчете, че общо 52 са проектите, по които е работила администрацията в последните близо 6 години. Допълни, че отстрани лесно се критикува - защо точно този проект и защо по този начин се прави. Но в действителност не е така, смята кметът.

  "Зад всеки един проект се крие сериозна работа - той трябва да бъде оформен като идея и документация и да бъде защитен пред съответните органи, които следят стриктно всичко", каза градоначалникът. Според него, изпълнението на един проект е изпълнен с предизвикателства и не се прави с цел да де усвоят едни пари. 

  Община Димитровград работи с всички финансови инструменти за европейско финансиране. Освен по оперативните програми, общината работи и по проекти с териториално сътрудничество, програми по регионална политика и инициативи на Европейския съюз, допълни още Иво Димов.

  Областният управител Станислав Дечев подчерта, че община Димитровград е лидер по реализацията на европейски проекти и поздрави екипа на кмета за професионалната работа. Той представи основните позитиви за страната ни след приемането ни в ЕС и ангажиментите ни по повод Председателството на Съвета на ЕС от януари 2018 година.

  В рамките на дискусията бе представена и изложба от снимки на реализирани проекти в Димитровград. Сред тях Водният цикъл, изграждане на кръговото кръстовище около Водната кула, ремонтът на централна градска част, както и този на дворовете на шест димитровградски училища и др.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   П.
   П.Йорданова
   7 0
   13:00, 8 ное 2017
   Нека щом констатираме хвалебствените цифри да направим констатация за тези 100 000 000 лева (което са наистина страшно много пари) колко се е подобрил начина на живот на обикновените граждани на град Димитровград. Хора кажете с какво се е подобрил вашия начин на живот за 100 милиона лева?
  • 2
   Жш
   жш
   1 0
   13:33, 9 ное 2017
   Отговарям на преждепишещия тук:С нищо !! Просто се усвоиха парите и се направиха някой козметични ремонти и тук и там. Главният булевард "България"е истински пример за това как се прави ремонт за много, много пари и се постигат едни козметични промени с много кичозни елементи. Бетонните пейки могат да влязат в учебниците на УАСГ по нефункционалност и грозота(макар грозатата да е в друга категория)!Не ми се пише , защото тук ще се появят лелките и каките от разни общински фирми и институци и ще започнат да пишат как друг такъв кмет не сме имали! Блажени са вярващите , че със стото
   милиона животът ни се е променил!

  Хороскоп за 10.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не си позволявайте да оставате длъжници някому. Изчистете дълговете си и ще отворите пътя на новостите пред себе си. Здравословно неразположение ще отшуми, но има още какво да направите за да се подобрите напълно. Телефонно обаждане ще ви зареди с приятни усещания за предстоящи събития.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Енергетиката на деня ще ви въздейства мотивиращо и без да се щадите, ще дадете всичко от себе си в изпълнение на поети ангажименти и нови проекти. По свой начин, позитивно въздействащ, ще предадете от настроението си и на околните, от което ще се почувствате всички по-добре. Чрез спорт ще укрепите имунната система, духа и ще преборите стреса.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Отдавна планирани мероприятия ще погълнат времето ви днес. Ако ви се наложи да свършите и чужда работа, не се дразнете, приемете, че вие ще направите това най-добре. Настроението ви е отлично, затова не позволявайте на дребните неща да ви пречат да се чувствате така. Роднини ще ви потърсят с покана за тържество.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Служебните ви задължения днес изискват пълно отдаване, затова се заемете сериозно и работете концентрирано. Опитайте се да отклоните личните си ангажименти, близките ви ще ви разберат. Моментът е много подходящ както за реални резултати, така и за трупане на опит, затова не бива да го изпускате. Прекарайте вечерта в спокойна обстановка.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Запазете спокойствие и потиснете раздразнението си, ако имате такова. Психическото ви състояние се отразява на околните, което се връща отново върху вас. Ще имате приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не потискайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С точни и правилни действия ще се реализирате в службата и в бизнеса. Шанса да получите изгодни предложения е реален, ще влезнете в полезрението на високо стоящите. Не пропускайте да поискате своето, колкото и нескромно да се вижда на някои. Вечерта полейте успеха си в приятна обстановка.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще инициирате среща, на която да обсъдите предстоящ проект или друга своя изява. В тази връзка ще търсите финансова подкрепа и по-често ще се допитвате до мнението на хора, запознати с материята. Не пренебрегвайте вътрешните си желания и слушайте сърцето си. Осигурете си повече спокойствие.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Бъдете миролюбиви и не търсете спора на всяка цена, с компромиси ще стигнете по-далече. Ще реализирате бизнес-идея с човек, когото харесвате не само като бизнес-партньор. Внимавайте да не прекрачите границата на позволеното, от което да пострада и работата ви. С роднини ще планирате предстоящо събитие.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  На занимаващите се активно с бизнес им се дава да реализират финансови сделки. Други ще засилят интереса си към сфера или друго проявление, с което да разширят дейността си, въпреки трудностите, които срещат. Хранете се балансирано и повишете физическата си активност, за да се чувствате в подходяща форма и сила на духа.
  10 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Чувствате се спокойни и уверени в себе си. Твърдо сте убедени, че вървите по прав път и това е сигурен белег на предстоящия ви успех. Вашата интуиция едва ли ще ви излъже. В интимен план също няма от какво да сте недоволни.
  10 дек 2019
  Последни новини