ДПС ще поиска промяна на Конституцията, за да падне давността за разследване на приватизацията

"Имаме и положителен опит с БСП, като например Тройната коалиция. Нашето категорично убеждение, че патриотите са вредни за управлението на страната, ни подтикна да подкрепим вота на недоверие на БСП."

Това каза депутатът и зам.-председател на ДПС Йордан Цонев в ефира на Канал 3. "Ако моделът, който управлява сега остане, Балканите няма да се обединят, категоричен бе той. Обединяващ патриотизъм, всички етноси заедно е нашето мото. Искаме да кажем на Борисов, че одобряваме сближаването на Западните Балкани, но патриотите разделят етносите. Идеята за Обединена Европа не е разделяне на етносите", каза той.

"Борисов спечели изборите, но народа не му каза да управлява с патриотите. Експертите на Борисов казаха, че нашите програми съвпадат на 95% и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ предложи да се направи програмно правителство. ДПС щеше да спазва тази програма. Казахме, че няма да участваме в правителството, но щяхме да следваме програмата", каза още депутатът.

"Най-много от всичко не ни харесва правителство с участието на националистите с човек като Валери Симеонов. Борисов вкара националистите във властта, а не биваше да го прави", заяви Цонев. "Смятаме, че кабинетът трябва да бъде демонтиран, защото в него участват националисти", заяви той и заяви, че все още президентът не се е произнесъл за езика на омразата, която се лее от националистите.

"Нашият закон има за цел да даде на синдиците на КТБ един инструмент, ако спечелят делата за цесиите. Има над 800 оспорени цесии. Дали ГЕРБ ще го подкрепят, ще стане ясно кой защитава масата на несъстоятелността на КТБ,  каза депутатът.

"Още утре ще инициираме подписка за промяна на Конституцията, за да падне давността на приватизацията и да се разследва", съобщи още Цонев. Изявлението му е по повод намерението на ГЕРБ за законови промени, които да дадат възможност на компетентните държавни органи да разследват най-скандалните приватизационни сделки.

Според Йордан Цонев на следващите избори ДПС ще има по-добър резултат. 

Източник: epicenter.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини