Общината започва ремонт на покрива и фасадата на блок №7 на бул."Благоев"

Ремонт на рушащата се фасада на блок №7 на бул."Д. Благоев" започва Община Димитровград. От кметството информират, че софийската фирма "Парсек груп ЕООД" ще извършва строителните дейности, които са на стойност 178 225 лв. с ДДС.

Предвидено е да се обнови покрива, който частично и на етапи ще бъде разкриван и поправян. Ще се подмени дървената конструкция и летвената обшивка на покрива. Дейностите включват още монтаж нова ламаринена обшивка, нови водосточни тръби от поцинкована ламарина, направа на холкери и подмяна керамичните керемиди.

По фасадата, която е в окаяно състояние се предвижда обрушване, изкърпване на мазилка с вароциментов разтвор и възстановяване на бетоновите орнаменти от фибран или стиропор.

Припомняме, че през февруари тази година на тротоарната площ пред блок №7 бе поставено бе предпазно съоръжение за пешеходци заради периодично падащи парчета от фасадата. Собствениците на жилища и търговски обекти в блока имаха тримесечен срок да предприемат реконструкция за своя сметка. Такава не бе направена, тъй като обитателите на голяма част от жилищата са възрастни хора. Други от апартаментите са празни от години.

След ремонта вложените средства ще се търсят по съдебен път, уточняват от Общината.  От администрацията припомнят, че по закон общински средства не могат да се инвестират в частна собственост.

Видео  по темата - вижте тук !

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Гр
    Гражданин
    1 0
    02:41, 25 ное 2017
    Да ама покрива на блок №5 на бул."Д. Благоев" отдавна е паднал. Над заведението няма покрив.....
  • 2
    :(
    :(
    1 0
    17:13, 1 дек 2017
    Някои от собствениците през 3-5 години правят ремонт на покрива над таванските си стаи, а други чакат наготово и от 30 години нищо не са пипнали. Сега пак ще "спонсорират" търтеите. Такъв е манталитета на д.....те в Бг. Но така им е добре, че все някой друг им плаща сметката.
Последни новини