Благотворителният фолклорен фестивал препълни Спортната зала, набра 7 810 лв.

    Благотворителният фолклорен фестивал в помощ на димитровградските деца Габи и Радост препълни Спортна зала "Младост" снощи, имаше и правостоящи. Инициативата на НЧ "Христо Ботев 1902" бе по повод 115 години от основаването му. Набрана бе сумата от 7 810 лв., която ще бъде разделена между двете деца.

    От покани са били събрани 6 325 лв., танцьорите от читалището са се включили със сумата от 410 лв. Дарение от 200 лв. е предоставила народният представител Виолета Желева. ТК Славяни" - Хасково са дарили 140 лв., а от кутиите в залата бяха набрани 740 лв., отчете председателят на читалището  Ирина Костадинова.

    "Залата е препълнена, каква по-голяма награда за един изпълнител за 115-ата годишнина на читалище "Христо Ботев", сподели още тя. Благодари на всички присъстващи за подкрепата в тазгодишната благотворителна кауза.

    В залата присъстваха семействата и на двете деца. Майката на Габи благодари на читалище "Христо Ботев" и на всички, които подават ръка на двете деца. "Благодаря на всички вас, без ваша помощ не бихме се справили", сподели развълуваната жена.

    От името на семейството на Радост бе прочетено обръщение. "Благодарим на всички за подкрепата, благодарим за надеждата, която ни давате. Надежда, че нашата Радост скоро ще проходи. Благодарение на всички вас нашият път вече изпълнен с повече вяра", казват родителите и благодарят и на хората, които ежедневно се грижат за рехабилитацията на детето им.

    Началото на фестивала, в който се включиха над 100 танцьори  поставиха малките изпълнители от 3б група на детска градина "Слънце". На сцената се изявиха още групи за народни хора "Тракия" 1,2 и 3, танцов състав "Тракия", двете групи към детски танцов състав "Тракия", вокална група "Тракийски гласове", детска вокална група, групи по приложно изкуство, а също и Група за хора "Ритъм"  - Черноконево, както и ДВГ "Слънчогледи" към Детски и младежки център.

    Още снимки от фестивала - вижте на Фейсбук страницата ни!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини