Отчетоха 7 160 лв. за Радост и Габи от благотворителния базар в Димитровград

     7 160 лв. набра благотворителния базар в подкрепа на двете деца от Димитровград Рабост и Габи, които се нуждаят от лечение в чужбина. Той се проведе във фоайето на Спортна зала "Младост" вчера. Инициативата бе на група майки от Димитровград и бе подкрепена от много училища и детски градини, както и от Дневния център за деца с увреждания и Детски и младежки център. В базара се включиха местни фирми, както и димитровградчанки, изработващи различни изделия - бижута, картички, украси и др. Сумата ще бъде разделена между двете деца.

    Организаторите благодарят от сърце на всички, станали съпричастни на благотворителната кауза. Това, което е останало ще бъде предложено на интернет страницата на базара, за да може средствата да отидат отново за двете нуждаещи се деца, поясняват организаторите..

    Припомняме, че Габи е второкласничка от ОУ "П.Славейков" и се нуждае от операция на гръбначния стърб, която да премахне тумор. Сумата за нея е в размер 10 000 евро.  4-годишната Радост посещава детска градина "Слънце". Тя е родена с детска церебларна парализа и провежда ежедневна терапия, за да проходи. Шанс това да се случи дава клиника в Турция, но рехабилитацията и терапията са изключително скъпи.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини