Богоровци запознават първокласници със забавната физика

    Клуб „Мобилна лаборатория“ към ПЕГ „Д-р Иван Богоров“ се завърна от успешно участие в 16-ото национално състезание по природни науки и екология в Кюстендил. Там възпитаниците на ръководителя Стефка Иванова са се представили със свой оригинален проект – представяне на игри и опити от експерименталната физика.

    Неговата цел е запознаване на деца в предучилищна възраст и в първи клас с физичните явления и процеси. Това става под формата на игри и забавления и по подходящ за възрастта им начин.

    Журито на състезанието е включвало представители на родни университети и БАН. Те са били впечатлени от проекта на на клуб „Мобилна лаборатория“, разказа Иванова.

    Християна и Ирина от гимназията, които са представили разработката в Кюстендил. Те разказаха, че са доволни от участието си в националното състезание. Освен, че са се представили достойно, са споделили идеята си с останалите участници и резултатите от работата си.

    Клуб „Мобилна лаборатория“ работи вече втора година и е съвместна инициатива с първокласници от ОУ „Алеко Константинов“ и детски градини.

    „Децата показаха, че се справят добре, ранното изучаване на природните науки и екологията ще им помогне после в 3 и 4 клас“, сподели ръководителят Стефка Иванова.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини