Какво да работим по време на криза

Съществуват професии, които остават търсени и по време на продължителна икономическа криза. Може би именно сега е момента да промените своята специализация. Предлагаме ви няколко варианта, а вие изберете най-подходящия за себе си.
1. Мениджър по продажбите

Тези специалисти днес са особено търсени, дори да не ви изглежда така. Нали търсенето постоянно намалява, а всяка компания трябва да продава своята продукция! Ето защо "добрите" продавачи ще се оценяват с теглото на златото. Наистина, трябва да се обърне внимание на думата "добрите".

Тези, които не са достатъчно компетентни и не са в състояние да намерят нови клиенти, няма да заработват почти вищо. Голяма част от компаниите преназначават сътрудниците си от отдел продажби „на процент". С други думи, ако не успеете да продадете нищо, вие оставате без заплата (или ще получите фиксираната минимална заплата).

Предимството на тази професия се състои в това, че за "специалист продажби", не се нуждаете от специално образование. За нея е необходимо да притежавате известни вродени качества - добра комуникативност, да умеете да убеждавате, да печелите доверието на клиентите.

2. Учители

Ако мислите, че тази професия, поради нейното ниско заплащане, не е добра или дори непрестижна, днес, в условията на криза, ситуацията е напълно различна. Не защото на учителите са плаща повече. Просто те редовно получават трудовото си възнаграждение.
Ето защо университетската диплома на хората с различни професии в този труден момент може да им помогне за получаването на "сигурни" средства.

3. Юристи

Ако имате диплома на юрист, вие няма да почувствате кризата. Работата за юристите се увеличава, поради необходимостта от ликвидация на фирмите, техните сливания, разрешения на спорове и конфликти между предприятията. Ако нямате такава диплома и не ви се иска да получите второ висше образование, опитайте се да се устроите на работа в юридическа фирма. Там вероятността за редовно получаване на заплатата е по-голяма.

4. Медицински работници

Те винаги са търсени. И в криза на хората им се налага да търсят помощ от лекарите - всеки е наясно, че не трябва да правят икономии за сметка на здравето.

5. Съпруги

Това трудно може да се нарече професия, но следното е безспорно: мъжете в тежки времена се нуждаят от надеждна опора.
И ако вие умеете да направите това, струва си да опитате. Щастливият и доволен мъж ще изкарва повече, отколкото нещастният. Следователно вие също ще имате принос за семейния доход.

Основният недостатък на този вариант е, че той може да се прилага само от дами, чиито съпрузи изкарват достатъчно, за да издържат семейството си при условие, че работят единствено те.
Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини