1 °C

Местят Зеленчуковия пазар северно от бившия магазин "Билла"

На улицата северно от бившия магазин "Билла" ще бъде изместен временно зеленчуковия пазар в Димитровград, съобщи пред журналисти днес кметът Иво Димов. Причината е ремонтът на пазара, за който Министерски съвет отпусна 1 520 000 лв. в края на 2017 година. Търговците ще останат до "Билла", докато дейностите се финализират. Срокът е 200 дни, а се очаква реконструкцията да започне през март.

Димов е провел среща с търговците там, за да ги запознае с детайли, свързани с проекта. Стана ясно, че хандбалната площадка до пазара ще бъде обособена като паркинг с 60 места. Предстои на сесия да бъде променено предназначението на терена, каза Димов. Отпада идеята за полуподмезен паркинг на това място.

Масите на търговците ще си останат там, където се намират и сега. Броят им обаче ще бъде намален. "В момента масите са 160, няма как да останат толкова. Ще се намалят с 30-40%", допълни кметът.

Като конструкция тържището ще бъде затворено и осъвременено с нови маси и осветление. Входът ще е от страната на театъра, а изходът - от страната на ПМГ "Иван Вазов". Освен маси, ще има и павилиони за продажба на хранителни продукти и цветя. Частните обекти покрай улицата до пазара ще останат на местата си.

Димов, заяви, че Общината умува върху нова методика за начина на разпределение на масите, като вероятно това ще е чрез търг. Очаква се и повишение и на наемите. Има вариант търговците и производителите да са с осигурени кантари, както и да има зона само за земеделски производители. Кафене и административна част допълват проекта.

"Надявам се да имаме едно добро и фукционално съоръожение на ул."Елин Пелин", което да обслужва търговци и клиенти", каза още кметът..

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Аа
  ААА
  15 -1
  11:33, 10 яну 2018
  Най-доброто ще бъде да са в подобна сграда като Билла !
  Или пък в Билла !
 • 2
  Ха
  Хахаха
  13 -5
  14:55, 10 яну 2018
  Ето че паркингът е по-важен и значим ет една хандбална площадка,която за достатъчните му мандати даже не успя да освежи ... било то да е възобнови.Естествено,че паркинга ще е по-необходим за децата ... та те там си паркират превозните средства!!!Пълна смехория г-н Димов ...
 • 3
  Ав
  Автор
  19 -1
  14:55, 10 яну 2018
  В бившата Билла е китайския мол в момента, но пък бившия Техномаркет си стои празен. Ако стане така ще бъде мн удобно, тъй като си има паркинг.
 • 4
  Би
  Бижо
  17 -1
  16:29, 10 яну 2018
  Проекта явно е изменен много от първоначалния вариант,според който част от масите щяха да са на площадката.Значи и СМР ще са доста по-малко.Нищо не се казва дали ще се намали цената.А и как една фирма е спечелила конкурса с една цена при един проект,а в последствие проекта се променя.трябва да се обяви нов конкурс при новите условия.Иначе намирисва на поредното "усвояване" на бюджетни пари.Финансирането е от бюджета,но това са и наши пари.
 • 5
  Гр
  Гражданин
  7 -2
  20:07, 10 яну 2018
  Тоя кмет до скоро ги приказваше съвсем други пък какво стана. Хем ги приказваше като, че ли е проектант, с нива, като за някакво чудо. Пък фирмата вече си е избрана. Колко е да се преместят от един обект, където се симулира, че се прави нещо, Кражбата си е хубаво нещо. Услади им се. Животновъда няма да се грижи за овце и само ще си ги подстригва и опъва кожите на съгражданите си. Какви християни!
 • 6
  Гр
  Гражданин
  5 0
  20:51, 10 яну 2018
  Големи педераси сте!
 • 7
  Ба
  Бай Хой
  7 -1
  23:53, 10 яну 2018
  ПаркинЗите са по-важни от спорта,то и без това младите много не спортуват.В този ред на мисли...да разширим паркинга до ПМГ"Иван Вазов",за какво са им толкова баскетболни игрища...

Хороскоп за 05.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се погрижите за делата си, така, че да не изоставате в новостите. Благодарение на разумните си действия ще се ползвате от благоприятна ситуация и с възможност да избирате. Очакванията ви ще са основателни и резултатите няма да закъснеят. Бъдете умерени във всичко.
05 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Правилно насочени, финансите ви ще се увеличат и без да търсите помощта на хората от властта. Разчитайте повече на себе си и по-малко на онези, които ви обещават бързи сделки. Има опасност от измами от недобре настроени към вас. В компанията на любимите си същества ще прекарате една чудесна вечер.
05 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отстрани делата ви изглеждат малко рисковани, но вие сте разумни и няма да се подведете на емоциите си. Напредък ще отбележите в делови преговори и бизнес-начинания. Не поставяйте интимните си отношения с партньора на втори план, много скоро може да съжалявате за това. Предизвикателства за творците.
05 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очакват ви големи успехи през този ден. Успявате да внесете организация навсякъде около себе си днес, дори това да не се хареса на някои хора. Действате независимо и твърдо преследвате целите си. Възможно е да ви се наложи да пристъпите към крачка, която ще изисква пълната ви концентрация през следващите дни. Не се отказвайте от намеренията си.
05 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Златната среда днес е верния път във всичко, което имате намерение да правите. Потиснете желанието си да давате оценка на хората в обкръжението си, може да подцените някого, от когото ще зависите в бъдеще. Стремежът ви към успех на всяка цена няма да ви донесе очакваното. Делата ви на работното място ще се развиват според вложената в тях енергия, което значи без особени затруднения.
05 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще ви предостави шанса да тръгнете по нов път, който отдавна очаквате. Част от амбициите ви ще се увенчаят с успех още днес, когато ще имате възможност да постигнете значителен напредък в професионален план. Хората, с които работите ще останат доволни от начина, по който се справяте с работата си. В личен план се радвате на разбирателство.
05 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Самочувствието ви днес е особено и високо и това е напълно закономерно с оглед на успехите ви през деня. Постигате напредък в области, които досега сте срещали сериозни трудности. Не се предоверявайте на познати. Споделеното от вас в непринуден разговор, може да бъде използвано за да ви злепоставят. Преодолявате здравословен проблем.
05 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С идеите и поведението си успявате да впечатлите важен за деловите ви начинания човек. Най-вероятно ще успеете да получите искан от вас кредит или някакъв вид материална подкрепа и ще преминете към осъществяване на замисленото. Бъдете по-гъвкави в личните си взаимоотношения и оставяйте повече пространство на човека срещу вас. Ако проявите разбиране ще постигнете много повече.
05 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Чудесна седмица за всички представители на вашата зодия. Независимо дали посвещавате времето си на делова активност или просто безделничите очакват ви много приятни дни. Не се тормозете просто се наслаждавайте на късмета си и хубавото време.
05 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С интерес ще се отнесете към задача, чиито финансов еквивалент ви прави по - напористи в изпълнението й. Откритостта в поведението ви прави възможно постигането и на други ангажименти. Това може и да не се хареса на някои, но вие ще се почувствате удовлетворени и с амбицията да продължите.
05 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
05 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Предстои ви много работа, но не разчитайте тя да е непременно свързана със значителни финансови постъпления. Поводът за празнуване ще дойде от другаде. Работете целеустремено, защото скоро ще имате повод за радост. Очакват ви хармонични отношения в семейството.
05 мар 2021
Последни новини