Неправителствена организация ще отговаря за Кризисния център за домашно насилие?

На следващата сесия на Общинския съвет се очаква да се приеме решение за откриване на нова социална услута в община Димитровград. Тя е свързана с продължаване работата на Кризисния център за жертви на домашно насилие, който се помещава в бившата Марбас болница. Това коментира пред медиите днес кметът Иво Димов. Той припомни, че преди дни Министерският съвет отпусна средства за издръжка на 10 лица в центъра в размер на 91 800 лв.

"Тази субсидия беше важна, за да продължи да работи най-големият в региона Кризисен център за жертви на домашно насилие. Разбира се, заслугата за неговото създаване е на една неправителствена организация - "Български център за Джендър изследвания" - Хасково , коментира Димов.

Следващата стъпка е откриване на процедура за управление на центъра, което ще бъде възложено на външна неправителствена организация, допълни кметът. По думите му, така всяка организация, която има необходимите документи ще може да кандидаства.

Според градоначалника, една неправителствена организация е доста по-гъвкава в управлението и ще може по-добре да се справи, затова Общината извежда тази дейност като външна услуга. В следващите 2 - 3 месеца се очаква процедурите да приключат и центърът отново да заработи. Предвидени са ремонтни дейности, който касаят достъпността на архитеркутрата среда на сградата на центъра, добави още кметът. 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини