Удължават грипната ваканция в Димитровград

Грипната ваканция в община Димитровград се удържава, информират от Регионалната здравна инспекция в Хасково. Причината е все още високата заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания. В тази връзка децата няма да са на училище от 30 януари до 2 февруари. Очаква се допълнително разпореждане от Регионалния образователен инспекторат в Хасково дали остава в сила междусрочната ваканция за учениците, която е от 3 до 6 февруари и е разписана със заповед на министъра по-рано. В този случай децата трябва да са на училище на 7 февруари, сряда.

В сила остават и мерките, които РЗИ взе преди седмица - преустановяване дейността на детски, женски консултации, профилактични имунизации и реимунизации и профилактични прегледи. Преустановяват се и плановите операции и свижданията в лечебните заведения за болнична помощ на територията на община Димитровград, считано от 30.01.2018г. до 02.02.2018г. включително.

Припомняме, че в община Димитровград бе обявена грипна епидемия от 22 януари. В тази връзка кметът Иво Димов обяви за неучебни дните 24, 25 и 26 януари, които се оказаха недостатъчни за справяне с големия брой болни.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Dd
    dd
    9 -1
    19:33, 29 яну 2018
    Защо бе нужен днешният учебен ден!? За обмен на вируси?
  • 2
    За
    Защото
    3 0
    09:18, 30 яну 2018
    Защото кмета обявява грипните ваканции, заедно с този Вальо от лъжливата пасмина!

Случаен виц

Последни новини