Димитровградчанин представи графични колажи от 80-те години

    Като необикновена бе определена изложбата на родения в Димитровград художник Благой Господинов. Тя бе открита снощи в една от залите на галерия "Петко Чурчулиев" и е под наслов  „501 минус 30”. Представени бяха графични колажи, който художникът е творил в годините назад.

    Галеристката Антоанета Станчева сподели, че идеята за тази изложба се е родила преди две години, а творецът няма нищо общо с агресивните и провокативни художници в днешно време. "Благой е деликатен автор, който тихо рисува и не обича да шуми около себе си. Той има ясна концепция в творбите си и предлага изчистени послания", допълни Станчеива.

    "Изложбата е реверанс към 80-те години на миналия век. Някой ще каже, че е арогантно да се показват стари творби, но според мен старо изкуство няма", сподели при откриването Благой Господинов. Добави, че творбите са вдъхновени от библията и отразяват промяната в живота му преди 30 години. Авторът благодари на присъстващите, че са уважили изложбата..

    Благой Господинов е роден в Димитровград през 1963 г. Живее и твори в с. Поповци, Габрово. Има 10 самостоятелни изложби. Негови творби са притежание на частни колекции в Германия, Испания, Англия, САЩ, Франция, Русия, Швейцария и др.

    Експозицията в димитровградската галерия бе съчетана с концерт, в който звучеше барокова музика. Гостуваха тенорите Ивайло Донков и Витлеем Господинов, Зора Колева - сопран и доц. Галина Апостолова от  НМА – София, която свири на пиано.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини