Волен Сидеров атакува със закон заради сделката за ЧЕЗ

"Ще подготвя промяна в закона за блокираща квота от 34% заради сделката за ЧЕЗ. Подготвям го това с колеги от "Атака", ще го внесем и ще видим как реагират всички."

Това заяви лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров. Според него "Теменужка трябваше да каже защо подава оставка и какви са ѝ аргументите. Смяната на един министър не трябва да става драма. Новият министър на енергетиката ще бъде предложен от премиера."

Относно престрелките с Делян Добрев дали "Атака" може да бъде сменена от "Воля" в управлението, ако се наложи, Сидеров каза: "Въобще не ме интересува какво смята Делян Добрев, той за мен не е фактор. Не зная какво го движи този млад човек, но това не е коректно и ръководство на ГЕРБ трябва да вземе отношение. Добрев е най-уникалният случай в българския парламентаризъм. Той е депутат в оставка. Вкопчил се е в парламента и стои там като незаконен депутат. Конституционният съд ясно се произнесе по казуса му."

"Аз много съм патил в политиката и затова трябва да посочвам на партньорите си изкушенията и опасностите. Аз играя ролята на този, който ги насочва към истинските неща. В политиката трябва да правиш верните неща, защото хората иначе ще те заплюят", каза още Сидеров.

"Радвам се, че обществото се събужда и става непримиримо по някои теми. Не трябва да допускаме и ние компромис с властта. Цветанов, ако се беше посъветвал с мен, щях да му кажа, че темата за Народния съд не трябва да се вкарва в парламента. Това е тема, която няма еднозначна оценка. Все пак беше полезен урок", допълни още депутатът в интервю за Нова Телевизия.

"Следващите избори са евроизборите. Там не трябва да сме разделени. Хората и без това не обичат да гласуват на тези избори. Тогава няма да имаме шанс. Ако се явим по отделно, ще имаме по-нисък процент и хората ще си кажат: "Ето, те се разпадат и сриват".

Не трябва да мислим как поотделно, а как при всички обстоятелства, въпреки различията в характерите, да бъдем заедно", категоричен беше Сидеров по темата за бъдещето на "Обединени патриоти".

 

Източник: novanews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини