Windows Vista с SP2 е по-безопасна от Linux и Mac OS X?

Операционните системи Windows Vista и Windows 7 са най-безопасните на пазара, съобщава сайтът ZDNet като се позова на изявление на представителя на Microsoft Кевин Търнър. Двете операционни системи изпреварват по безопасност даже Linux и Mac OS X.

Търнър е на мнение, че Windows Vista с пакета обновления Service Pack 2 е най-надеждната и безопасна OS. Нещо повече, всички средства за безопасност на Vista ще бъдат пренесени в Windows 7, в която ще бъдат реализирани и допълнителни механизми. Освен това, потребителите няма да се сблъскат с проблеми със съвместимостта, тъй като повечето програми работят както във Vista, така и в Windows 7.

Изявлението на Търнър обаче предизвиква известно недоверие, тъй като за OS Windows обикновено е нужно да се осигури допълнителна защита във вид на защитна стена и антивирус, което за сега не е необходимо за Linux и Mac OS X. За платформата Windows хакерите са разработили огромно количество опасен софтуер, докато за другите платформи той е несравнимо по-малко. И още нещо интересно - според анкета на същия този сайт ZDNet, само 33% от потребителите поддържат мнението, че Windows е по-безопасна от Linux и Mac OS X.
Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини