„Street Dust Dance” с множество награди от международен денс фест

Изображение 1 от 4

    Успешно се представиха танцьорите на Спортен танцов клуб „Street Dust Dance” на проведеното през почивните дни в София седмо издание на  Международен шампионат “Sofiq Dance Fest”2018. В него участваха 24 възпитаници от школата на Миглена Бинева, които се състезаваха в стил хип-хоп и в стрийт денс шоу. Там малките танцьори са завоювали 2-ро място.

    В категория 8-11 години димитровградчани се завърнаха с две купи за формация и малка група, както и с второ място за дуетното изпълнение на Ния Георгиева и Авигея Йосифова.

    В категория над 16 години местният клуб е спечелил две купи за формация и малка група, както и второ място за дуета на Жулиета Бинева и Калина Колева. Трето място журито е присъдило за дуета на Никол Петкова и Габриела Иванова.

    При соловите изпълнения мъже Теодор Тончев се класира на трето място.Състезанието е и квалификационен шампионат за Европейско първенство по хип-хоп, електрикбуги и брейк денс, което ще се проведе през юли в Германия.

    "Надпреварата беше изключително динамична и тежка. Конкуренцията беше на много високо ниво. Все пак мерихме сили освен с български групи, така и със състезатели от Македония, Сърбия и Черна Гора, а там школите работят изцяло по правилника на Световната Танцова Организация. Бяхме журирани изцяло от съдии на IDO. Много съм доволна, защото от 4 танца имаме 4 купи и сме в топ 3, както общо и 4 изпълнения от сола и дуети имат медали, което автоматично дава на групата ни 8 квоти за Европейското първенство", коментира ръководителят на клуба  Миглена Бинева.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини