Шест трупа край Вакарел при катастрофата с автобус

Шестима са загинали, а над 20 са ранени при тежка катастрофа с автобус на АМ „Тракия“ край Вакарел, съобщава NOVA.

Сигнал за катастрофата е бил подаден на телефон 112 в 11:27 ч. Тя е станала на 27-ия киломтър, веднага след тунела "Траянови врата".

Първоначално е спряно движението, за да могат да стигнат линейките бързо. "Има много пострадали. Първоночалните действия са да ги освободим от автобуса и да ги транспортираме по най-бързия начин до болници в София”, каза главният секретар на МВР Младен Маринов.

Обърналият се автобус в платното в посока София е на "Юнион Ивкони". В катастрофата са участвали автобуса и лек автомобил. По информация на очевидец лек автомобил е засякъл автобуса, след което той се е обърнал в канавката. След удара автобусът е затиснал леката кола. Рейсът е на "Юнион Ивкони".

Общо 14 са линейките, които сме изпратили натам, катастрофата е станала на 27-ми км. на АМ "Тракия" след Траянови врата, съобщи Катя Сунгарска, говорител на Центъра за спешна помощ.

Тя допълни, че тепърва ще се установява състоянието на пострадалите, които ще бъдат транспортирани в болница "Света Анна" и в "Пирогов".

Спряно е насрещното движение по магистрала "Тракия", заяви главният секретар на МВР Младен Маринов.

На мястото на инцидента е предприета организация от Пътна полиция за осигуряване на трасе за спешните екипи.
Движението в посока София временно е спряно, съобщиха от МВР.

Комисар Тошко Бързилов от ПБЗН съобщи малко по-късно, че всички хора вече са извадени от автобуса.

Говорителят на Спешна помощ съобщи, че сред пострадалите има и дете, но все още не може да се уточни с колко тежки травми е то.

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ге
    Гергана
    2 -2
    13:02, 13 апр 2018
    Алооооо, уважаеми управляващи, нали вдигнахте глобите?! Защо пак стават произшествия???!
  • 2
    Ни
    Николай
    3 0
    14:28, 13 апр 2018
    Не е до глоби,а до манталитет.Ако мислиш че глобата е фактор,може би до някъде си права,но като цяло манталитета ни е калпав.
  • 3
    Ня
    Някоя
    10 -1
    15:05, 13 апр 2018
    Българите като щяло нямаме култура на шофиране,много от хората карат коли втора ръка,ама на пътя газ и това е.Да не говорим за деца на по 18-25г с коли купени от мама и тате,те пък карат като Шумахери по пътя.Всеки все бърза,не спазва предимство,ограничение,нищо,а пътищата ни не са добри.Все едно е модерно да караш така.Постоянно катастрофи,и жалкото е,че заради безразсъдството на едни загиват деца.Като зомбита сме,толкова хора си отидоха ей тъй,толкова ли сме прости и самонадеяни,че все си мислим,че няма да се случи на нас?Залагаме живота си,и причиняваме мъка на близките си!
Последни новини