16 °C

Вандализъм и кражба = заплахи, псувни, ругатни и агресия във фейсбук

  По обяд в неделния ден (22.04.2018) в подлеза под жп линиите охранителното видеонаблюдение заснемат как мъж на средна възраст отмъква една от охранителните камери. Видеото показва как мъжът след кратки колебания си вдига хубаво шапката, без да знае, че е в обсега на заснемане на друга камера, оглежда се добре, проверява мястото и се връща и отмъква камера за видеонаблюдение.

  Видеото за кражбата е споделено от кмета Иво Димов на неговата фейсбук страница. След публикацията започват осъдителни и шеговити коментари за деянието и човека сторил кражбата, като се спазва нормалния тон.

  Малко след публикацията на кмета, видеото е споделено и от един от администраторите на една от димитровградските фейсбук групи "димитровградски нередности", където коментарите преминават в псувни, заплахи за побой, сексуални закани, обиди. Голяма част от коментиращите се изразяват агресивно, използват се нецензурни изрази дори от млади момичета (видно от профилите им).

  Коментиращи, дават предположения за името и адреса на злосторника, други предлагат наказания, едни обвиняват демокрацията, а други го наричат комунист. От тези коментари изникват въпроси, какво провокира такъв език сред изразяващите се във фейсбук групите, дали агресията от клавиатурата може да премине и в реалния живот, дали утре може някой да пребие този човек на улицата или пък жена му или децата му (ако има такива).

  С публичното показване на престъплението, извършителят бива обществено порицан, но трябва ли да се допуска подобна агресия във фейсбук и какво ще научат подрастващите и оформящи се деца от това изразяване?

  Това е поредната вандалска проява в Димитровград, преди седмица отново чрез видео запис от охранителни камери беше показан възрастен мъж, който се опитва да унищожи една от паметните снимки в тунела под надлеза. Често сме свидетели на изпочупени съоръжения по детски площадки, пейки, лампи, знаци. Чуват се предложения на страницата на кмета да се направи "стена на срама", където общественно да се порицават унищожаващите публичната собственност.

  Ivo Dimov

  Ivo Dimov posted a video to his timeline.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Ев
   Евтимия
   11 -5
   20:57, 23 апр 2018

   Не че го защитавам, но вече го съжалявам след тая пумия, която са му изписали на човека, много злобни човечета бе ей!

   • Ni
    niki
    13 -2
    21:14, 23 апр 2018

    Виж го какво прави, някой трябва да му хвърли един бой, тези камери с нашите пари са купувани сигурно тази ни е излязла по 10хил. лева - питай кмета

  • 2
   Ив
   иван
   6 -5
   21:36, 23 апр 2018
   Ако ни е излезнала 10 000 лв., да питаме комисията за корупция, не кмета
   • Ni
    niki
    6 -1
    21:46, 23 апр 2018

    Той кмета не е виновен за нищо, той няма от къде да знае кое колко струва я, пак и те и колко експерта ще са се подписали под проекта или поръчката :)

  • 3
   Ан
   Ангел
   15 -2
   21:41, 23 апр 2018

   Те във фейскук групите са се събрали хора които се борят за някакво внимание, гледам ги пишат и коментират за щяло и нещяло за да ги чуе някой и да се почувстват важни и значи поне във фвйсбук. Това с коментарите и постовете в димитровградските нередности е толкова ниско, че направо е жалко и тези "активните" трябва да бъдат съжалявани, защото явно с друго не могат да бъдат полезни на обществото освен с мрънкане!

  • 4
   Цв
   Цвети
   8 -2
   09:07, 24 апр 2018

   Тези които са напрказвали тези грозни изрази са по лоши и от крадеца, много злоба

  • 5
   Йо
   Йорданова
   9 -1
   09:50, 24 апр 2018

   Браво бе, значи ако аз споря с Г.Георгиев (админ в групата) на тема за консумация на месо ми се изтриват постовете и той ме гони от групата, а когато под негов пост се заплашва и обижда човек не предприема нищо. Странна ценностна система, странен морал и от човек, който трябва да се грижи за добрия тон и човешкото отношение :) пълен резил!

   • Ев
    Евтимия
    8 -1
    10:13, 24 апр 2018

    Йорданова, ти не знаеш ли, че този ГЕОРГИ се занимава с продажба на месо, как ще ти позволи да му нарушаваш инересите му в групата.

  Хороскоп за 19.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Отстоявайте позициите си и не приемайте по-малко, отколкото смятате, че заслужавате. Полагате много усилия, които скоро ще бъдат възнаградени. Вие знаете, че не винаги е възможно да угодите на всички и няма защо да се ядосвате от това. Притежавате особен чар, с който омайвате мнозина от обкръжението си.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Професионалните ви ангажименти ще ви застигнат днес, но това няма да развали настроението ви. Настроени сте за подвизи на деловия фронт и предизвикателствата само ще изострят апетита ви за по-големи печалби. Не допускайте прекомерната предпазливост да ви попречи.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Много от задачите ви са срочни и не търпят отлагане, започнете деня си с тях. Новостите навлизат в живота ви, готови ли сте за тях? Отговорностите ви нарастват и времето за лични занимания намалява. С малко познати хора ще изградите добри взаимоотношения и това ще ви носи удовлетвореност.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Чудесен ден за всички представители на зодията. Онези от вас, чиято работа е свързана със срещи с много хора ще имат доста интересни контакти и ще получат полезна за дейността им информация. Очакват ви приятни мигове и в любовта.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Финансово възнаграждение ще подобри бюджета ви и ще ви помогне да планирате почивните дни. Повечето от вас ще се радват на внимание сред колегите си. Суетата, свързана с предстояща изява ще отстъпи място на осмислено поведение и подготовка. Вечерта посветете на любовта, ще откриете за сетен път силата на споделената връзка.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Отговорното ви поведение и отношение към работата ще определя в голяма степен бъдещите ви ангажименти. Ще получите добра оценка, но в стремежа си да сте сред водещите ще отидете и по-далече. Приятелско събиране ще ви срещне с хора, с които не сте се виждали от дълго време. Ще се радвате на взаимното си внимание и добри чувства.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  В старанието си да свършите всичките си планирани задачи, ще подминете други, считайки ги за маловажни, но може да сгрешите. Обърнете внимание на здравето си и не пропускайте да посетите лекаря си, ако се чувствате отпаднали и без тонус. Ще получите добър съвет от приятел, както и насока към печеливша дейност.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще се възползвате от всяка възможност, за да реализирате намеренията си по-скоро. Ще се съобразявате основно със себе си, позицията ви е ясна и я следвате безусловно, но внимавайте да не засегнете нечии интереси. Доверявате се на собствената си преценка и приемате това, което считате за правилно, но дали е така от гледна точка на другите.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не се изненадвайте, ако околните ви възприемат погрешно. Ако наистина желаете това, което показвате, непременно се борете за него. Ще получите предложение, което може да е свързано с финансово обвързване. Преценете добре плюсовете и минусите преди да вземете окончателно решение.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Професионални и семейни ангажименти ще ви създадат доста напрежение днес. Запазете добрия тон, така ще можете да разчитате и на подкрепа, и на повече съсредоточеност в работата си. Измъчва ви мисълта за раздяла, но не бива да избързвате. Дайте още един шанс на човека, довел ви до това безумно решение. Със сигурност го заслужава.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се изненадате днес от многобройните шансове, които ви се откриват от различни страни. Иска ви се да опитате късмета си на възможно най-много места, но това може само да разедини енергията ви и в крайна сметка да не останете доволни от свършеното. Преценете най-добрите си възможности и се възползвайте от тях. Близките ви дават ценни съвети.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Не очаквайте друг да се погрижи за развлеченията ви, вземете нещата в свои ръце и ще направите деня си приятен. Ще срещнете разбиране в работата си и с пъргавия си ум ще организирате бързи печалби, за себе си и останалите участници. Запознанство ще привлече вниманието ви върху някого, с когото може да имате сериозна връзка.
  19 окт 2019
  Последни новини