Вандализъм и кражба = заплахи, псувни, ругатни и агресия във фейсбук

    По обяд в неделния ден (22.04.2018) в подлеза под жп линиите охранителното видеонаблюдение заснемат как мъж на средна възраст отмъква една от охранителните камери. Видеото показва как мъжът след кратки колебания си вдига хубаво шапката, без да знае, че е в обсега на заснемане на друга камера, оглежда се добре, проверява мястото и се връща и отмъква камера за видеонаблюдение.

    Видеото за кражбата е споделено от кмета Иво Димов на неговата фейсбук страница. След публикацията започват осъдителни и шеговити коментари за деянието и човека сторил кражбата, като се спазва нормалния тон.

    Малко след публикацията на кмета, видеото е споделено и от един от администраторите на една от димитровградските фейсбук групи "димитровградски нередности", където коментарите преминават в псувни, заплахи за побой, сексуални закани, обиди. Голяма част от коментиращите се изразяват агресивно, използват се нецензурни изрази дори от млади момичета (видно от профилите им).

    Коментиращи, дават предположения за името и адреса на злосторника, други предлагат наказания, едни обвиняват демокрацията, а други го наричат комунист. От тези коментари изникват въпроси, какво провокира такъв език сред изразяващите се във фейсбук групите, дали агресията от клавиатурата може да премине и в реалния живот, дали утре може някой да пребие този човек на улицата или пък жена му или децата му (ако има такива).

    С публичното показване на престъплението, извършителят бива обществено порицан, но трябва ли да се допуска подобна агресия във фейсбук и какво ще научат подрастващите и оформящи се деца от това изразяване?

    Това е поредната вандалска проява в Димитровград, преди седмица отново чрез видео запис от охранителни камери беше показан възрастен мъж, който се опитва да унищожи една от паметните снимки в тунела под надлеза. Често сме свидетели на изпочупени съоръжения по детски площадки, пейки, лампи, знаци. Чуват се предложения на страницата на кмета да се направи "стена на срама", където общественно да се порицават унищожаващите публичната собственност.

    Ivo Dimov

    Ivo Dimov posted a video to his timeline.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Ев
      Евтимия
      11 -5
      20:57, 23 апр 2018

      Не че го защитавам, но вече го съжалявам след тая пумия, която са му изписали на човека, много злобни човечета бе ей!

      • Ni
        niki
        13 -2
        21:14, 23 апр 2018

        Виж го какво прави, някой трябва да му хвърли един бой, тези камери с нашите пари са купувани сигурно тази ни е излязла по 10хил. лева - питай кмета

    • 2
      Ив
      иван
      6 -5
      21:36, 23 апр 2018
      Ако ни е излезнала 10 000 лв., да питаме комисията за корупция, не кмета
      • Ni
        niki
        6 -1
        21:46, 23 апр 2018

        Той кмета не е виновен за нищо, той няма от къде да знае кое колко струва я, пак и те и колко експерта ще са се подписали под проекта или поръчката :)

    • 3
      Ан
      Ангел
      15 -2
      21:41, 23 апр 2018

      Те във фейскук групите са се събрали хора които се борят за някакво внимание, гледам ги пишат и коментират за щяло и нещяло за да ги чуе някой и да се почувстват важни и значи поне във фвйсбук. Това с коментарите и постовете в димитровградските нередности е толкова ниско, че направо е жалко и тези "активните" трябва да бъдат съжалявани, защото явно с друго не могат да бъдат полезни на обществото освен с мрънкане!

    • 4
      Цв
      Цвети
      8 -2
      09:07, 24 апр 2018

      Тези които са напрказвали тези грозни изрази са по лоши и от крадеца, много злоба

    • 5
      Йо
      Йорданова
      9 -1
      09:50, 24 апр 2018

      Браво бе, значи ако аз споря с Г.Георгиев (админ в групата) на тема за консумация на месо ми се изтриват постовете и той ме гони от групата, а когато под негов пост се заплашва и обижда човек не предприема нищо. Странна ценностна система, странен морал и от човек, който трябва да се грижи за добрия тон и човешкото отношение :) пълен резил!

      • Ев
        Евтимия
        8 -1
        10:13, 24 апр 2018

        Йорданова, ти не знаеш ли, че този ГЕОРГИ се занимава с продажба на месо, как ще ти позволи да му нарушаваш инересите му в групата.

    Последни новини