300 димитровградски таланти участват в конкурса "Шанс"

    Общинският конкурс за детско творчество "Шанс" започна днес в залата на театър "Апостол Карамитев". Около 300 са участниците, които ще се изявят на сцената в направленията вокални и инструментални изпълнения и танцово и театрално изкуство. В конкурса се включват детски градини, училища, танцови школи и читалища от община Димитровград.

    Стартът бе даден в 9:00 часа с изпълненията на деца от тукашните градини. Конкурсът откри директорът на Детски и младежки център Радка Тодорова, която пожела успех на всички участници. Надпреварата е организирана от ОП Детски и младежки център и Община Димитровград и тази година е посветена на творчеството на поета Пеньо Пенев.

    Журито, което ще оценява талантите на Димитровград в тазгодишното издание е с председател проф. д-р Тодор Кирков - декан на факултет "Музикален фолклор и хореография" към Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство  в Пловдив . В него влизат още проф. д-р Ромео Смилков - преподавател по пиано в Катедра „Пиано и акордеон“ и гл.асистент и преподавател в музикалната академия в Пловдив Марина Господинова.

    Конкурсът продължава и утре - 19 април, а в края на деня е предвидено награждаването на победителите.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини