АББА пуска две нови песни след 35-години

Четиримата членове на легендарната шведска поп група АББА са се събрали, за да запишат две нови песни 35 години след излизането на последния й албум, съобщиха информационните агенции, като се позовават на мениджъра на групата.

"Ние, четиримата си казахме, че след 35 години ще е забавно да обединим силите си и да влезем в звукозаписно студио. Ние може и да остаряваме, но песните са нови. И усещането е много добро", заявяват от грлупата.

Една от новите им песни ще бъде излъчена по време на телевизионно шоу трибют през декември. Става дума за нещо като виртуално "турне", в което музикантите ще бъдат пресъздадени на сцената с компютърни алгоритми. Шоуто е продуцирано от британската Би Би Си и американската Ен Би Си.

Музикантите са били дигитално "сканирани" и подмладени, за да изглеждат както по времето на последните си истински турнета през 1979 г. Името на песента е „Аз все още имам вяра в теб" и ще бъде изпълнена от дигиталните двойници на групата.

Групата в състав Бьорн Улвеус, Бени Андершон, Агнета Фелтскуг и Ани-Фрид Люнгста се раздели през 1982-ра година.

АББА, която е продала над 400 милиона копия от албумите си, не е пяла заедно от 1986-та година (с изключение на кратко изпълнение по време на частно парти в Стокхолм през 2016-та).

Източник: mediapool.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини