Очаква се тежък трафик, спират камионите по най-натоварените пътища

Днес от 14.00 до 20.00 ч. се спират тежкотоварните камиони над 12 тона по най-натоварените пътища, съобщава пресцентърът на Агенция "Пътна инфраструктура".
 
Целта на мерките е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата в края на трите почивни дни.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на трафика, напомнят от пътното ведомство.
 
Движението на МПС над 12 тона ще е ограничено по автомагистралите и пътищата в направленията Велико Търново - Шумен; Русе - Велико Търново; ГКПП "Калотина" - София; Варна - Бургас; Околовръстен път на София и др.
 
Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари, се уточнява в информацията.

 
 


 
За улеснение на трафика през Владая от 10.00 ч. до 20.00 ч. ще има две ленти за прибиращите се към София. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е магистрала "Люлин".

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини