Учител от Димитровград е носител на наградата на МОН „Неофит Рилски“

Преподавателката от Димитровград Владимира Самарджиева, която е старши учител по техника и технологии в ОУ“Алеко Константинов“, е сред шестимата учители в Хасковска област, които са отличени с почетна грамота на министерството на образованието и науката „Неофит Рилски“. Престижната награда се връчва всяка година по повод 24 май- Ден на българската просвета, писменост и култура.на шестима учители от Хасковска област.

През 2018 година останалите носители на отличието от Хасковска област са Тихомир Праков, старши учител по английски език в ЕГ“Проф.д-р Асен Златаров“- Хасково, Елза Близнакова, главен учител по биология и здравно образование в СУ“Св.Паисий Хилендарски“- Хасково, Йоана Гачева учител по професионална подготовка в ПГЛП “Райна Княгиня“- Хасково. Грамота има и за

Теодоринка Иванова, директор на СУ“Св.Климент Охридски“- Симеоновград. Валентин Краев, директор на ОУ“Васил Левски“ -с.Книжовник- грамота от Съюза на работодателите в България.

Тържествената церемония по връчване на най-високите просветни отличия за българските учители ще се проведе утре от 11 часа в Областна администрация Хасково. Областният управител на Хасково Станислав Дечев и началникът на РУО Хасково Христина Боева ще връчат официално националните награди „Неофит Рилски“ на МОН. По време на празничната проява ще бъдат връчени и училищни награди на заслужи преподаватели и ученици.  

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини