Димитровград се готви за поредното издание на конкурса „Златен извор“

За 18-ти път Димитровград ще бъде домакин на Националния конкурс за детска забавна песен на фолклорна основа  „Златен Извор“ 2018 - Димитровград, който ще се проведе на 9 юни в ОДТ „Апостол Карамитев“.

Конкурсът популяризира нови български песни на фолклорна основа и обработени за деца и юноши. Обогатява песенното творчество, провокира интерес и любов към българския фолклор, а в направление „Димитровградско откритие“ акцентира върху качествата на отделния изпълнител, като в този раздел участниците трябва да изпълнят само български песни.

Конкурсът е организиран от Министерството на образованието и науката, Община Димитровград и ОП „Детски и Младежки Център“ – Димитровград.

Целта е създаване и популяризиране на нови български песни и обработки на фолклорна основа за деца и юноши с цел обогатяване на песенното творчество, създаване на интерес и любов към българския фолклор и усъвършенстване на изпълнителското майсторство.

С участието си в XVIII-ти Национален конкурс „Златен Извор“ 2018 - Димитровград, децата ще запазят спомен за един празник на българската песен. Най-талантливите от тях ще си тръгнат с награди, но всички ще запомнят един прекрасен музикален празник и създадени приятелства.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини