Започна преместването на Бабин пазар

Изображение 1 от 5

    Започна преместването на Бабин пазар в Димитровград в улицата, северно от бившия магазин „Билла“. Вече са демонтирани част от масите от западната част на пазара, показа наша проверка.

    В улицата, северно от бившия магазин „Билла“, са доставени маси, където временно ще се помещава зеленчуковото тържище, докато трае ремонтът.

    Както писахме по-рано, пазарът на ул. „Елин Пелин“ ще се ремонтира със средства, отпуснати от Министерски съвет.  Ремонтът и реконстукцията на пазара ще бъде в размер на 1 520 000 лв.

    Предвижда се да бъдат изградени 10 паркоместа в северната част на пазара, а на мястото на бившата спортна площадка за хандбал ще бъде построен голям паркинг. Модернизираният пазар ще има над 90 маси, павилиони за цветя, месо, риба, млечни произведения. Предвидени са също и административна част и кафене, тоалетни, ново осветление, СОТ и видеонаблюдение. Пазарът ще се заключва след края на определното работно време.

    Предвижда се сградата да бъде изолирана, за да може да се поддържа подходяща температура на стоките.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Az
      az
      3 -2
      22:40, 4 юни 2018
      Да видим тъпотията която ще сътворите .беше едно сега щевидим
    • 2
      До
      до Az
      6 -2
      09:39, 5 юни 2018
      Тя тъпотията вече е сътворена с организацията по преместването.
    • 3
      Ив
      Иванов
      12 -2
      13:27, 5 юни 2018
      "Бабиният пазар" бе замислен като място за предлагане на евтина и качествена селскостопанска продукция на дребни производители. Сега, след ремонта ще се превърне в МОЛ. Дребните производители ще бъдат изместени от едрите, чиято продукция е с по-ниско качество/ те берат зеленчуците и плодовете недозрели, за да са по трайни на сергията, докато селския производител набере добре узрелите и ги пласира веднага/ Цени ще поскъпнат заради по-високите наеми и излишни екстри при такива пазари. Някой да хареса ремонта на бул."България" ?! Замениха удобните и практични скамейки с плажни скари. "Нацвъкаха" със дръвчета в саксии, лампиони, надписи, сенници без полза около шадравана. Кмета ще отчете, че е усвоил някакви пари, но ползата за града е нулева.
    • 4
      Ба
      Бай Хой(Кой)
      3 -2
      11:02, 6 юни 2018
      Оставете го до "Била"-много по-удобно място за потребителите...
    • 5
      Кл
      клиент
      0 -2
      14:54, 6 юни 2018
      Нека и 2 варианта да останата и до била и на нопостроеното место,кой където си иска да ходи.Ако търговец не го устройва висок наем да си ползва старата винкелена маса.Всеки сам да си реши.Клиенти ще има за всеки.Стотици маси и места са на автомобилния пазар,4000 маси са на неделен пазар за всички има клиенти,общината ще печели от такса и наеми.Нали с пазарите сме известни.
    Последни новини