18 °C

Започна преместването на Бабин пазар

Изображение 1 от 5

  Започна преместването на Бабин пазар в Димитровград в улицата, северно от бившия магазин „Билла“. Вече са демонтирани част от масите от западната част на пазара, показа наша проверка.

  В улицата, северно от бившия магазин „Билла“, са доставени маси, където временно ще се помещава зеленчуковото тържище, докато трае ремонтът.

  Както писахме по-рано, пазарът на ул. „Елин Пелин“ ще се ремонтира със средства, отпуснати от Министерски съвет.  Ремонтът и реконстукцията на пазара ще бъде в размер на 1 520 000 лв.

  Предвижда се да бъдат изградени 10 паркоместа в северната част на пазара, а на мястото на бившата спортна площадка за хандбал ще бъде построен голям паркинг. Модернизираният пазар ще има над 90 маси, павилиони за цветя, месо, риба, млечни произведения. Предвидени са също и административна част и кафене, тоалетни, ново осветление, СОТ и видеонаблюдение. Пазарът ще се заключва след края на определното работно време.

  Предвижда се сградата да бъде изолирана, за да може да се поддържа подходяща температура на стоките.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Az
   az
   3 -2
   22:40, 4 юни 2018
   Да видим тъпотията която ще сътворите .беше едно сега щевидим
  • 2
   До
   до Az
   6 -2
   09:39, 5 юни 2018
   Тя тъпотията вече е сътворена с организацията по преместването.
  • 3
   Ив
   Иванов
   12 -2
   13:27, 5 юни 2018
   "Бабиният пазар" бе замислен като място за предлагане на евтина и качествена селскостопанска продукция на дребни производители. Сега, след ремонта ще се превърне в МОЛ. Дребните производители ще бъдат изместени от едрите, чиято продукция е с по-ниско качество/ те берат зеленчуците и плодовете недозрели, за да са по трайни на сергията, докато селския производител набере добре узрелите и ги пласира веднага/ Цени ще поскъпнат заради по-високите наеми и излишни екстри при такива пазари. Някой да хареса ремонта на бул."България" ?! Замениха удобните и практични скамейки с плажни скари. "Нацвъкаха" със дръвчета в саксии, лампиони, надписи, сенници без полза около шадравана. Кмета ще отчете, че е усвоил някакви пари, но ползата за града е нулева.
  • 4
   Ба
   Бай Хой(Кой)
   3 -2
   11:02, 6 юни 2018
   Оставете го до "Била"-много по-удобно място за потребителите...
  • 5
   Кл
   клиент
   0 -2
   14:54, 6 юни 2018
   Нека и 2 варианта да останата и до била и на нопостроеното место,кой където си иска да ходи.Ако търговец не го устройва висок наем да си ползва старата винкелена маса.Всеки сам да си реши.Клиенти ще има за всеки.Стотици маси и места са на автомобилния пазар,4000 маси са на неделен пазар за всички има клиенти,общината ще печели от такса и наеми.Нали с пазарите сме известни.

  Хороскоп за 24.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ако днес се нуждаете от съвет, допитайте се до близък приятел или роднина. Така може да не се съмнявате в неговата лоялност. Видимо се нуждаете от промяна на обстановката около себе си. Сами можете да си създадете душевен комфорт, но също се погрижете и за близките си. Любовта ви се усмихва днес.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  По-често давайте израз на добрите чувства към близките си, за да се радвате на взаимност. Духът ви ще укрепне и това ще се отрази благоприятно на живота ви. Въпросите, които ви вълнуват ще намерят по-бързо решението си, срещайки разбиране и подкрепа. Не правете компромиси с нещата, които са важни за вас.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Планирате да свършите много неща днес, но ако не се организирате по подобаващ начин, едва ли ще доволни от резултатите, които постигате. Част от вас губят прекалено много време в колебания и това едва ли ще им помогне да се вместят в предвидените за работата им срокове. Можете да оползотворите свободното си време с активно раздвижване или спорт.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  По никакъв друг начин не виждате изхода от нещата за себе си, освен като победители. Това ви поведение ви поставя най-отпред и ви мотивира да дадете най-доброто от себе си. Нямайте колебания относно начина си на действие, вие знаете къде са силните ви страни. Ще имате подкрепа, ако такава ви е нужна.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще останете доволни днес от това, което се случва около вас. Имате възможността да изпълните намеренията си и го правите по блестящ начин. Измъквате се ловко от деликатна ситуация и то в печеливша позиция. Ще ви се наложи да изчакате още нещо, което досега не ви се е отдавало, скоро ще успеете да го направите според предварителните си планове.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви дълго мечтан ден в домашна обстановка, където атмосферата едва ли ще бъде нарушавана от разноречия и други неприятни неща. Наслаждавайте се на спокойствието си и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Придържайте се към онова, което се изисква от вас, за да не ви вземат за особняци. Желаете да имате повече свобода, но засега се задоволете с това, което ви се предлага. Ще намерите верния път към сърцето на желания от вас човек, но трябва и вие да дадете от себе си повече.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  След усилията ви напоследък парите няма да закъснеят. Постепенно възстановявате обичайния си ритъм на живот. Без излишни усилия получавате това, което искате. Добри новини свързани с близките ви правят деня ви още по-хубав. Съвместни ангажименти ви дават възможност да получите добри позиции.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Помислете кое е най-доброто за вас и семейството, и с него се заемете. Краткосрочните цели са за предпочитане, виждате резултатите веднага и това ви дава сили да продължите. Освен това се нуждаете и от почивка, а също и от развлечения. Дали ще ви стигне времето всичко…
  24 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днешният ден едва ли ще си останете у дома. Независимо с какво ще го свържете, бъдете сигурни, че ще останете доволни от прекараното време. Разтоварвате се сред хора, които не сте виждали отдавна или пък виждате за пръв път. При всички случаи промяната на обстановката ви се отразява особено добре.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще имате възможност да изчистите някои стари задължения. В интимен план искреността би ви донесла успех, колкото и невероятно да звучи. Бъдете открити за желанията си и може да се изненадате от споделената обич, която ще срещнете. Приемате на доверие думите на непознат за вас, но не се лъжете.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С желание ще се погрижите за близките ви хора, но и не само защото ще бъдете помолени за това. Добре съзнавате, че помагайки им да подредят живота си, помагате и на себе си. Изразявайки уважение към мнението на околните, ще откриете, че симпатиите ви са взаимни и от това ще последват интересни развития.
  24 окт 2020
  Последни новини