Ще събарят ли заведения в Слънчев бряг?

Застрашени ли са уникалните територии по Черноморието?

„Вчера направихме проверка на всички плажове на курортния комплекс „Слънчев бряг”, както правим всяка година преди началото на летния туристически сезон, за да се уверим, че се спазват изискванията на Закона за устройството на черноморското крайбрежие. Съгласно него абсолютно всички обекти на „Слънчев бряг”-юг, включително и петте заведения на Южния плаж на „Слънчев бряг” изцяло попадат в одобрената от мен схема. Те са там повече от 10 години и не са променяли своите параметри”, коментира за „Здравей, България министърът на туризма Николина Ангелкова. Изказването й идва след заканата на вицепремиера Валери Симеонов да бъдат съборени пет от най-популярните заведения в курорта. Според Симеонов тези заведения на Южния плаж в "Слънчев бряг" са изградени без разрешителни и строителни проекти.

Собствениците на заведенията на плажа обаче заявиха твърдата си позиция, че имат всички необходими разрешителни. И отправиха покана към представителите на държавните институции, които искат да ги инспектират, да отидат при тях преди началото на сезона, а не по време на сезона, когято заведенията им са пълни с хора.

Ангелкова подчерта, че проверките по задевенията за силата на шума трябва да се извършва така, че да не пречи на почивката на туристите. И добави, че контролът по отношение на преместваемите обекти е в ръцете на общинската администрация.

„Редно е да се обособят специални зони в курортите ни, едни от които да са зони за семеен туризъм, а други – парти зони”, добави Ангелкова. И заяви категоричната си позиция, че проверки трябва да има.

„Много е важен начина, по който ще се изпълняват тези проверки. Той трябва да не пречи на плажуващите, на туристите”, каза още министърът на туризма.

Източник: novanews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини