14 °C

Читател: внимание, „заглушават“ автоаларми в Димитровград

  За „заглушаване“ на честотния спектър, на който работят автомобилните аларми на места в град Димитровград, сигнализира читател на Dimitrovgrad. bgvesti.net.

  Районът, в който преди 2 месеца е забелязан проблема е на и около обществения паркинг, намиращ се между блокове „Д. Благоев“ 17 (Рашовия блок) и „Иван Вазов“ 1 и пресечките на улица „Отец Паисий“ и „Иван Вазов“.

  След опит за отключване на автомобила в късния следобед на 25 април, нашият читател установява, че дистанционното не сработва, автомобилът му не е бил с алармена система, а с централно заключване и имобилайзер и той е отворил и запалил колата ръчно. Първо съмнението за проблема е паднало върху дистанционното и неговата батерия, но след като пристига на паркинга на местен хипермаркет разбира, че дистанционното работи. Час по-късно отново паркира на мястото, където е имало проблем и разбира, че там отново не може да отключи или заключи колата си.

  За да игнорира проблем с дистанционното, взема и резервното от дома си и се оказва, че и то не осъществява контакт с колата. След консултация със свой съсед, който е паркирал в пряка близост, разбират, че и неговия автомобил има същия проблем и не може да отключи или заключи автомобила с дистанционно. По-късно същата вечер проблемът изчезва, но се появява на следващия ден отново и така поне 3 дни собственици на автомобили, паркирани в района са наблюдавали феномена.

  В резултат на „заглушаването“, дистанционните на автомобилите в района на смущението спират да осъществяват контакт с автомобила и той или не може да бъде отключен, или не може да бъде заключен дистанционно, а ако не може да изключите алармата, не може и да запалите автомобила. Честотния диапазон, в който работят автоалармите е 433MHz – 434MHz, който е свободен за използване от неспецифични устройства с малък обсег на действие (като автоалармите).

  За проблема е алармирана КОМИСИЯТА ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА СЪОБЩЕНИЯТА – КРС, която прави замервания на честотния спектър в деня на 15-ти май, което е около 20 дни след регистриране на проблема и подаване на жалба от нашия читател. КРС не открива източник на постоянно и силно заглушаване в района и не регистрира проблем.

  „При извършените наблюдения и измервания в честотен обхват 433.05 – 434.79 MHz е регистрирана работа на други радиопредавателни устройства, предназначени за работа в същата честотна лента, на същото основание, като Вашето и съглано посоченото по-горе. Не е регистрирано завишаване на нивото на шума в честотната лента или наличието на смущаващ сигнал с постоянно ниво. "

  Като снимка към материала е изложено становището на КРС по жалбата, пусната от нашия читател.

  След като се консултирахме със специалисти в областта на автоалармите се оказва, че това не е изолиран случай, подобно „заглушаване“ е забелязано от техни клиенти и на други места в Димитровград, но и те са били временни и с неустановен източник.

  Малко е вероятно смущенията, възпрепятстващи работата на дистанционните на автомобилите да са с криминален харектер – в посочения времеви интервал, в този район няма регистрирани посегателства над автомобили. Ако отдалечавайки се от автомобила, по навик натиснете бутона за заключване в район, в който по някаква причина сигнала е „заглушен“ и не проверите дали е заключен, той може да стане лесна плячка на джебчии или кражба.

  Специалисти по автоаларми съветват, след натискане бутона за заключване на вашия автомобил, да изчакате за звуков и светлинен сигнал, че заключването е осъществено, и по възможност да погледнете и проверите вратите на вашия автомобил дали са заключени.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Ти
   Тити
   1 0
   17:00, 28 юни 2018

   На мен ми се случи преди 2 месеца зад Общината, не можах да отключа и запаля колата 3 часа.

  • 2
   Из
   Извънземен
   3 -1
   17:23, 28 юни 2018
   Това е от нас, не се безпокойте, не ни трябват вашите френски, немски таратайки! Простете за временните неудобства!
  • 3
   Ви
   Вили
   1 0
   19:35, 28 юни 2018

   Аз съм потърпевша там, не можах да изключа алармата и ходих с такси на работа

  • 4
   Ел
   Елена
   3 0
   11:21, 29 юни 2018

   Не е по темата, но гледам и се чудя как пред магазина за авточасти, където беше нов асфалт и паркинг направиха тротоар, а в дясно от магазина което беше естествено продължение на тротоара минаващ по цялата улица и продължаващ на пред от тротоар го асалтираха ????

  Видеа по темата

  Хороскоп за 26.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят предразполага към неангажиращи занимания и активна почивка. Имате прекрасна възможност да се отърсите от напрежението на работната седмица и да възстановите напълно силите си. Доверието, което гласувате на непознат няма да остане излъгано и най-вероятно ще бъдете много доволни от сътрудничеството си, въпреки първоначалните колебания.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Независимият ви дух ще се прояви и днес. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Споделете притесненията с близките си, ще намерите бързо решение и ще ви олекне. Денят ще ви предложи изненади, които бихте могли да трансформирате в добри реализации, стига да се възползвате на момента. Със сигурност няма да скучаете. Не се намесвайте в чужди спорове, имайки желание да сте полезни.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Налице са всички предпоставки, за да прекарате един приятен и спокоен ден. Заемате се с ангажименти, които не ви натоварват и се справяте чудесно. Ще споделите нещо, което ви вълнува с близък човек, надявайки се на съвет. Добре ще е, ако обърнете повече внимание на здравето си.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  За да решите въпросите, които ви притесняват си осигурете малко спокойствие. Нуждаете се от него и заради самите вас. Развлечения с приятели излет в планина, ремонтна дейност или риболов са сред възможните алтернативи за деня. Нещата ви се нареждат, а неприятностите бягат от вас.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят се свързва с творчески изяви и с внимание към любими хора. Няма да ви липсва желание за удоволствия и любов. Други от вас ще пътуват, но на близки разстояния. Подготвяте нечии празник и това изисква повече време по организацията му. Ентусиазирани сте и ще се справите.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Този ден повечето от вас ще отредят за почивка сред домашна обстановка. Имате нужда да се разтоварите и да обмислите бъдещите си професионални задачи. Вслушвате се в съветите, които получавате от близките си и това ще бъде само от ваша полза. Ще ви се наложи да се откажете от прекалено смел за момента замисъл. Вечерта ще се забавлявате истински.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не споделяйте личните си перипетии с всеки. Бъдете по-дискретни. Възможни са неприятни изненади и провокации. Потърсете приятни занимания, с които да се разтоварите от напрежението. Ще ви заредят с позитивни мисли и емоции. Подобно въздействие може да има и любим човек.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Нуждаете се от повече спокойствие и силна храна. Здравето ви също изисква грижи, движение и почивка. Споделете домашните задължения с близките си, не се ангажирайте с всичко сами. За щастие, до себе си имате хора, които ви обичат и с готовност ще поемат от товара ви. За други денят е свързан с пътувания и срещи.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Покажете благородство на характера си и благодарете на онези, които ви подкрепят и същевременно остават в сянката ви, грижейки се за вашето развитие. Ще овладеете стреса, като потърсите подходящи за интересите ви и желанията ви забавления. Любовта е мощна сила, не я пренебрегвайте.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Нерешени проблеми ще ви накарат да потърсите нови възможности за справяне с тях. Наясно сте, че това не може да продължава повече. Ако ви е нужна помощ, потърсете подходящия човек, за да не губите енергията си напразно. Вслушайте се в интуицията си, ще получите свежи идеи и желание да общувате с нови хора.
  26 окт 2020
  Последни новини