Убий глупака с брошка или как Елизабет II изпращаше скрити послания по време на посещението на Тръмп

    Независимо дали гледате „Короната“ и следите ежедневно какво се случва с кралското семейство, или пък всичко това изобщо не ви интересува (много е вероятно да е така, не ви обвинявам!), трябва да сте били под камък, за да не сте разбрали, че наскоро Елизабет II се срещна с Тръмп. Той, от своя страна, шокира всички с много липси и с някои изобилия. И докато много от нас си казваха „Абе, закопчай си поне сакото!“ и бяха шокирани от това как американският президент се мотае пред караула в Уиндзор, за малко да пропуснем, че до него е един истински дипломатически мастърмайнд.

    Кралицата има шест десетилетия начело на велика сила и е виждала... всякакви и всичко. Знаем, че по подразбиране тя е политически неутрална и „над нея е само Господ“. Знаем обаче и това, че е на „ти“ с говоренето чрез стил. Култовите й чантички Launer например са и начин да изпраща послания на служителите си по време на срещи и официални появи. Смело беше решението й за синята шапка на златни звездички при откриването на парламента. Сега обаче за малко да ни убегне, че докато едва се виждаше, заобикаляйки Тръмп оттук-оттам, тя пак е говорела без думи. В този случай – с брошки!

    Изглежда, че Twitter юзъра @SamuraiKnitter пръв е идентифицирал трите брошки, с които Елизабет се появи в тези дни. През първия ден от визитата на Тръмп кралицата е носела зелената брошка, подарена й от семейство Обама в знак на приятелство.

    За втория ден е избрала да сложи брошка подарък от Канада, с която Тръмп доста влоши отношенията напоследък. На всичкото отгоре въпросният аксесоар е с форма на снежинка, а това е епитетът, който всички поддръжници на Тръмп използват за несъгласните с тях.

    А за срещата в последния ден от визитата Елизабет е заложила на брошка, подарена й от кралицата майка. Последната е носела бижуто на погребението на баща й, крал Джордж VI. Или иначе казано, трагичен повод.

    Ако всичко това ви се струва too much, знайте, че не е. Брошките й много често са тематични, съответстват на повода, деня и не са съвсем полет на настроението.

    Дали наистина е изпращала скрити послания три дни, за да покаже позиция – вероятно да. Но освен това даде и фин урок по тролене от кралско ниво!

    Източник: https://momichetata.com

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини