Фирма иска да изгради електрически зарядни станции за автомобили в Димитровград

Изображение 1 от 2

    Предложение за изграждане на зарядни станции за автомобили е постъпило  в Община Димитровград от фирма „еМобилити Интернешънъл“ АД. Ползите, които изтъква инвеститорът са:

    • Развитие на алтернативна транспортна структура, от която да могат да се ползват жителите и гостите на града; предлагане на достъпни услуги за наем на електрически автомобили.

    • Онлайн и мобилна система за резервиране и заплащане за наем на множество електромобили;

    • Онлайн и мобилна система за проверка за свободни станции, резервиране и заплащане на услугата/използваната електроенергия.

    За реализацията на проекта е нужно Община Димитровград да осигури две подходящи за монтиране на зарядни станции електрифицирани места, заедно с прилежащи към тях две паркоместа. Това трябва да лгасува местния парламент идния четвъртък.

    Исканата от фирмата инвеститор площ е по 1 кв.м. на две предварително избрани места в града. Ако градския парламент одобри докладната, ще се обяви търг за отдаване под наем за срок от 10 години на терен - общинска публична собственост, при първоначална тръжна месечна цена от  4.06 лв/кв.м. без ДДС.

    Емобилити Интернешънъл АД (с търговска марка Eldrive) е иновативна българска компания, която цели да популяризира и развие електромобилността в Югоизточна Европа. Фирмената визията е за удобен и екологично чист транспорт, който да окаже влияние не само на околната среда, но и да промени цялостно начина на мислене в посока към живот, свободен от въглеродни емисии.

    Фирмата използва система за управление на зарядните услуги, която е сред най-разпространените в Европа, като само в скандинавските страни тя има над 20 хиляди потребители. Стремежът е към създаване на удобна инфраструктура от зарядни станции, покриваща градската среда и основните пътни артерии на Балканския полуостров (България, Румъния,
    Македония, Гърция, Албания), включваща както бързо зарядни станции (DC), така и стандартен тип (АС). Интегрираната регионална платформа Eldrive, която фирмата изгражда, обединява възможностите както за намиране и избор на публично достъпна зарядна станция, така и за наем на лек или лекотоварен електромобил за ежедневни дейности. Първите ползватели на  екологичните автомобили са компании в сферата на логистичните, дистрибуторските и таксиметровите услуги.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ди
      Димитровградчанин 1981
      4 -2
      19:00, 20 юли 2018
      Готова съм да се хвана на бас, че във въпросната фирма Емобилити Интернешънъл АД, дялово участие има Стефан Димитров. Той отдавна има мераци да изгражда зарядни станции за автомобили в Димитровград. Дори беше свикал пресконференция преди време за да обяви официално тази си идея.
    • 2
      Az
      az
      2 -3
      20:33, 20 юли 2018
      И тебе какво те бърка бе-все някой трябва да га направи
      • Къ
        Кънчо
        1 0
        10:40, 22 юли 2018
        Бърка го че той няма дял ако ще кинефи да построят...
    • 3
      Не
      Не е
      0 0
      18:23, 22 юли 2018
      Има един Стефан,ама е Владимиров Спасов :)
    Последни новини