Кметът Иво Димов обяви обществени консултации по проекта на Програма на община Димитровград за качество на атмосферния въздух за периода 2019 - 2023 г.

ПОКАНА

Относно: Обществени консултации по проекта на Програма на община Димитровград за качество на атмосферния въздух за периода 2019-2023г.

 

Уважаеми съграждани,

През 2017 г. община Димитровград след успешно кандидатстване подписа Договор за бъзвъзмездна финансова помощ с Управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г. за изпълнение на проект „Разработване на Програма за качество на атмосферния въздух на община Димитровград“, финансиран от Кохезионния фонд на Европейския съюз и държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“.

Стойността на проекта е 182 000 лв., от които

  • 154 700 лв. (сто петдесет и четири хиляди и седемстотин лева) от Кохезионния фонд на Европейския съюз;
  • 27 300 лв. (двадесет и седем хиляди и триста лева) национално финансиране от държавния бюджет на Република България.

Разработването на нова Програма на община Димитровград за качество на атмосферния въздух 2019-2023г. е стратегически важно с цел планиране на най-подходящите към местните условия мерки за подобряване на качеството на атмосферния въздух, които да доведат до постигане на определените екологични норми с цел опазване на човешкото здраве и на околната среда.

Осигурен е обществен достъп до изготвения проект на Програмата за качество на атмосферния въздух на община Димитровград, който е наличен на сайта на община Димитровград на адрес http://www.dimitrovgrad.bg.

Като част от процеса на обществени консултации очакваме гражданите и граждански сдружения, различни организации и други заинтересовани страни да представят становища, мнения и предложения по публикувания проект на програмата, и по отношение на мерките, заложени в програмата за подобряване на качеството на атмосферния въздух, най-късно до 07.09.2018г. на: е-мейл на общината: obshtina@dimitrovgrad.bg и/или на адреса на общината: 6400, Диитровград, бул. „Г.С.Раковски” №15

 

С уважение,

Иво Димов

Кмет на община Димитровград

 

Този документ е създаден по проект Разработване на програма за качество на атмосферния въздух на община Димитровград, ИСУН №BG16M1OP002-5.002-0010, финансиран от ОП „Околна среда 2014-2020 г.”, съфинансирана от Кохезионния фонд на Европейския съюз”.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET
Последни новини