Делегации от побратимени градове пристигат за празника на Димитровград

Представители от пет държави ще уважат Димитровград за неговата 71-годишнина, информират от Общината.
 
От 11.00ч. ще бъде традиционната среща на кмета с делегации от побратимени на Димитровград общини и такива, с които има изградени партньорски отношения. В заседателната зала на втория етаж в общината ръководството на града и чуждестранните гости ще разменят поздравления и сувенири в израз на добри отношения и партньорство.
 
Димитровград тази година посреща делегации от пет държави - от град Айзенхютенщад, Германия делегацията се води от кмета г-н Франк Балзер; от град Кутина, Хърватска, делегацията се води от зам.кмета на общината г-жа Соня Репич; от град Димитровград, Сърбия, делегацията се води от кмета г-н Владица Димитров; от унгарския град Казинбарцика на гости са екип от мениджъри на общински фирми и ръководители в администрацията. Тази година гост за Празника на града е и Председателя на Асоциация АТРИУМ г-жа Елиза Джованети.
 
От 12.00ч. в лятната читалня на Градска библиотека "Пеньо Пенев" ще бъде официалното представяне на уникалния календар на Димитровград, който се издава тематично в навечерието на празника и е с начална дата от 02 септември. Тематичния календар пресъздава художествени произведения от фонда на Художествена галерия "Петко Чурчулиев", като тази година подбора е от подбрани графики от съкровищницата на галерията.
 
В 18.30ч. ще се проведе Тържествената сесия на Общински съвет Димитровград, на която ще бъдат връчени отличията "Почетен гражданин". Тази година носителите на званието са Добри Делев и Димитър Беремски.
 
Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини